USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фільм волиняни відзначили на всеукраїнському конкурсі

24 Червня 2011 09:55
Волинські кіномитці привезли нагороду із Всеукраїнського фестивалю «Кіноетніка-2011», який відбувся в Чернівцях у рамках святкування 70-річчя з дня народження Івана Миколайчука.
Це фільм «Мистецьке прагнення душі як Богом дана необхідність» про життєву і творчу філософію керівника студії народного малювання у школі села Журавники, що на Горохівщині, Василя Парахіна, - інформує День.
Фільм волинян переміг у номінації «Краща персональна історія».
Автором сценарію і режисером є Віталій Герасимлюк, а оператором – керівник народної самодіяльної кіностудії «Волинь» Борис Ревенко (на фото).
Журі фестивалю очолював Юрій Гармаш, який був оператором фільму Івана Миколайчука «Вавилон XX».
У нагороду волиняни отримали «Білого птаха» – скульптурку з білої глини з чорною латочкою – за аналогією з відомим фільмом «Білий птах з чорною ознакою».
Таких «Білих птахів» переможцям кінофестивалю було вручено лише чотири: приз глядацьких симпатій, за кращі ігровий та документальний фільми і за фільм волинян.
Борис Ревенко каже, що над цим фільмом вони працювали три роки. Доводилося їздити і у Київ, де виставляли роботи вихованців Парахіна.
На конкурс у Чернівцях було представлено 40 фільмів, журі добрало 20 для конкурсного показу і ще 11 для позаконкурсного.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus