USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Фінал Кубка України: «ексволинянин» приніс перемогу «Динамо» у неймовірній серії пенальті

9 Липня 2020 00:18
На харківському стадіоні ОСК «Металіст» у фіналі Кубка України основний час та екстра-тайми між київським «Динамо» та полтавською «Ворсклою» завершилися внічию 1:1. Відтак, команди вимушені були пробити післяматчеві пенальті, в яких влучнішими були футболісти «Динамо» - 8:7. Відзначимо, що переможний пенальті забив колишній футболіст «Волині» Артем Шабанов.

Перед матчем

«Динамо» - «Ворскла» – доволі незвична вивіска фіналу Кубка України, адже зазвичай у фінальних матчах «Динамо» грає з «Шахтарем», і лише зрідка місце котрогось з грандів українського футболу займає інша команда. Сьогодні саме такий випадок, «Ворскла» вийшла у другий фінал в історії. У далекому 2009 році полтавці вже вигравали цей трофей, перемігши «Шахтар». Відзначимо у тій перемозі «волинський» слід, адже єдиний переможний гол забив Василь Сачко, який не один рік захищав кольори «Волині».

Якщо за поразку «Ворсклі» навряд хто дорікнув би, то для «Динамо» це означало б повний провал сезону. Адже мало того, що кияни програли чемпіонство «Шахтарю», так ще і завоювання другого лігочемпонівського місця поки залишається під питанням. Тож Кубок – єдиний шанс для киян завоювати бодай один трофей.

В півфіналі «Динамо» без проблем обіграло першоліговий «Минай», а в чвертьфіналі здолало «Шахтар». Натомість про вихід «Ворскли» у фінал говорила вся Україна, адже на серію пенальті з «Маріуполем» у полтавців вийшов 16-річний кіпер Павло Ісенко, який парирував три пенальті та подарував своїй команді шанс поборотися за трофей.

Здавалося, здолавши «Шахтар» на одному з етапів, кияни відкрили собі шлях до трофею, однак їхня гра, м’яко кажучи, не вражала. У двох останніх матчах чемпіонату вони програли «Десні» та «Шахтарю». Тож багато експертів висловлювали думку, що у «Ворскли» мають бути непогані шанси, якщо вони добре зіграють у захисті. До слова, у полтавців в останніх матчах чемпіонату грав дублюючий склад, аби основа добре підготувалася до фіналу.

Перший тайм

Дебют поєдинку видався активним, адже обидві команди мали шанси для того, щоб відкривати рахунок. Вже на 1 хвилині центрбек «Ворскли» Альюн підсковзнувся, а м’яч підхопив Буяльський, щоправда занадто його відпустив, і воротар ліквідував небезпеку. Натомість у полтавців Кулач ледь не замкнув небезпечний простріл партнера.

А на 10 хвилині «Ворскла» несподівано вийшла вперед: номінальні гості розіграли кутовий, Кане навісив до штрафної, а Степанюк, який вибіг з-за спин захисників, фактично забивав у пусті ворота – 1:0. «Динамо», оговтавшись після пропущеного голу, побігло відіграватися. На 15 хвилині кияни ледь не зрівняли рахунок після кутового, але кіпер «Ворскли» Різник здійснив дивосейв, в останній момент викинувши руку після удару під поперечину Сироти.

Відзначимо, що «Ворскла» не закрилася після забитого голу, полтавці непогано діяли на фоні більш іменитого суперника – отримуючи м’яч, вони не поспішали бігти в атаку, розігруючи його. Натомість динамівці при втраті у суперників одразу ж бігли в атаку, зокрема під час одного з таких вибігань Миколенко прострілив на Вербича, а той якимось чином з кількох метрів влучив у голкіпера.

Після цього моменту кияни посили тиск, і на 28 хвилині Вербич з другої спроби забив після скидки головою Де Пени – словенець, отримавши м’яч, з розвороту поцілив у кут воріт – 1:1. Зрівнявши рахунок, динамівці почали плести мережива довкола штрафної «Ворскли», аби одразу забити другий гол, зокрема ще один момент мав Вербич, але цього разу не влучив у ворота, а удар Де Пени спіймав воротар.

На 40-й хвилині активний Вербич класно пробив здалеку, але Різник ефектно парирував удар в стрибку, проте після цього моментів не було, і команди пішли на перерву з рівним рахунком.

Другий тайм

Одразу по перерві Кане міг знову виводити свою команду вперед – легіонер полтавців увірвався до штрафної, але влучити у ворота «Динамо» з гострого кута не зумів. Кияни відповіли небезпечним моментом Цитаішвілі, однак м'яч після його удару пролетів поруч зі стійкою.

Після 60 хвилини «Динамо» мало кілька моментів, зокрема захисник «Ворскли» ледь не зрізав м’яч у власні ворота після прострілу Шепелєва. Натомість полтавці відповіли ударом Кулача, однак той пробив значно вище воріт.

На 70 хвилині кияни таки забили, але арбітри скасували гол Вербича через офсайд. Після цього кияни продовжували нагнітати поблизу штрафного майданчика «Ворскли», втім до ударів справа не доходила.

Відзначимо, що впродовж другого тайму у «Динамо» вийшов на поле Циганков, замінивши Цитаішвілі, у «Ворскли» ж вийшли Опанасенко і Луізао.

У додатковий час Опанасенко бив здалеку, але у ворота не влучив, тож арбітриня дала фінальний свисток, який означав, що на команди очікують два ектра-тайми по 15 хвилин.

Екстра-тайми

На 95-й хвилині в штрафному «Динамо» виникла пожежа – гравці «Ворскли» кілька разів пробивали, однак захисники киян щоразу кидалися під м’яч. Своєю чергою, кияни намагалися навантажувати штрафну «Ворскли» навісами, однак дивідендів це не приносило.

За 5 хвилин до фінального свистка Де Пена міг виводити динамівців вперед, але не влучив у ворота, пробиваючи головою. Натомість полтавці намагалися зберегти нічийний рахунок та перевести гру у серію пенальті.

В підсумку, командам все ж довелося пробивати одинадцятиметрові. Влучнішими були футболісти «Динамо» (8:7), які й святкували перемогу в Кубку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus