USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фінляндія анонсувала найбільший пакет допомоги для України з важким озброєнням

20 Січня 2023 13:01
Фінляндія анонсувала 12-й пакет військової допомоги для України, який в рази більший за усі попередні.

Як пише Європейська правда, про це повідомило Міноборони Фінляндії.

Рішення ухвалив президент країни 19 січня на основі пропозиції уряду. Заміна того, що Фінляндія передає Україні, буде коштувати понад 400 млн євро. Орієнтовна вартість усієї допомоги, яку Фінляндія надала Україні з початком повномасштабної війни, разом з цим пакетом складає 590 млн євро.

Читати ще: Латвія передасть Україні ЗРК Stinger, гелікоптери, дрони і боєприпаси, а Канада – 200 броньованих машин Senator

«Пакет озброєння, який ми відправляємо зараз, – найбільший з усіх, які вже були. Фінляндія надає важке озброєння та боєприпаси», – зазначив міністр оборони Мікко Савола.

Читати ще: США оголосили новий пакет допомоги Україні на $2,5 млрд. Що передадуть

З міркувань безпеки детальніший вміст пакета та орієнтовний час прибуття цієї зброї в Україну не розкривають. Міністр зазначив, що його формували з урахуванням запитів України і того, що могла надати Фінляндія зі своїх наявних запасів.

Читати ще: Естонія надає Україні пакет військової допомоги на €113 мільйонів

Надання частини цього озброєння стало можливим завдяки двосторонній співпраці Фінляндії та Швеції: 20 січня країни підпишуть двосторонню декларацію, яка передбачає, що Швеція за потреби допоможе Фінляндії компенсувати те, що вона передала Україні. Міністерства оборони продумали, що і в яких об’ємах можуть віддати Україні, аби не ставити під загрозу власну обороноздатність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus