USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Фішинг із СІЗО: шахраї викрали в українців та іноземців 18 млн гривень

19 Серпня 2021 12:54
Група шахраїв, які знаходились під вартою у слідчому ізоляторі, привласнили 18 мільйонів гривень громадян України та іноземців за допомогою фішингу.

Про це повідомляє пресслужба Національній поліції України.

Як зазначають, шахраї використовували підроблену сторінку доставки торговельного онлайн-майданчика. Там зловмисники отримували від потерпілих реквізити їх банківських карток та надалі привласнювали гроші.

Організував схему викрадення грошей 20-річний чоловік, який наразі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі. До протиправної діяльності фігурант залучив своїх співкамерників, які спільно підшукували «робітників» в інтернеті. Більшість з учасників злочинної організації займалися пошуком потенційних потерпілих. Відомо, що зловмисники реєструвалися на торговельному онлайн-майданчику. Для здійснення платежу або для продажу товару вони надавали потерпілим посилання на фішингову сторінку заповнення реквізитів банківської карти. Інші члени групи за допомогою різноманітних платіжних систем оформлювали перекази грошей з банківських карток потерпілих на підконтрольні організатору рахунки. Сума збитків сягає 18 мільйонів гривень.

Зловмисники також реалізовували вказану схему і для іноземних інтернет-майданчиків. Серед ошуканих – громадяни Іспанії, Португалії, Сінгапуру, Австралії та інших країн. Правоохоронцями було проведено 24 обшуки у слідчому ізоляторі та в оселях фігурантів. Було вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

«Учасників угруповання було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі дев’ятьом фігурантам оголошено про підозру за ст. 255 (Створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу», – сказано у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
розум Показати IP 19 Серпня 2021 13:01
Правду казав мініст юстиції , що тим хто сидить в місцях позбавлення волі, треба щоб відсидка в трудовий стаж зараховувалася........ з 9 до 18год. з дня в день і без вихідних працюють на 18 лямів
Анонім Показати IP 19 Серпня 2021 13:19
ну так для того і дозволила верховна рада використання інтернету в тюрмі. хіба вони не знали що з тюрем видурюють гроші у людей ?
Дзвоніть на 102 Показати IP 19 Серпня 2021 13:59
Так зараз це не відсидка у колонії чи у камерних приміщеннях СІЗО, зараз це називається закрили і займайся чим забажаєш. При СРСР хоча зеки потроху працювали, а на сьогодні режим відбування покарання послабшав на користь зеків. При СРСР це рахувались заборонені предмети, а зараз в колоніях, в СІЗО, по кубриках повно горілки, наркотиків, грошей, мобільних телефонів, ноутбуків, не кажу навіть про гидоту: бажаєш справжню жінку, буде тобі справжня леді "в натурі", тільки плати гроші. То що тоді ледарям та дармоїдам в зоні залишається робити, якщо від дурі не знають чим зайнятись. Мудрий зек маючи купу часу, то піде у бібліотеку чи знайде собі роботу, чи займеться самовчителюванням і здобуде безплатну вищу освіту: молодший бакалавр або бакалавр. Хитрий чи жадібний зек буде займатись шахрайством, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів онлайнових аукціонів, сервісів із переказу або обміну валюти, інтернет-магазинів
скептик Показати IP 19 Серпня 2021 20:47
держава в смартфоні - шлях до легшого обкрадання людей
кек до скептик Показати IP 20 Серпня 2021 23:35
а еще при совке репрессировали всех неугодных...
васса Показати IP 21 Серпня 2021 13:59
ппц они СИЗО штурмом берут?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus