USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ФК «Волинь»: головні події року, що минає

30 Грудня 2015 16:46
Найвизначніші події навколо луцької «Волині» у 2015 році, знакові події та імена, якими запам'ятався цей рік, - про це та інше читайте у хроніці року від клубної прес-служби.

Січень

На початку місяця Еріка Бікфалві вболівальники визнали кращим гравцем 2014 року. «Волинь» зібралася після відпустки традиційно після Різдва, тиждень потренувалася в Луцьку і відбула на перший збір до Туреччини. Пригадаймо в цьому місяці й патріотичну вболівальницьку ініціативу – фанати здали кров на потреби військових, які лікувалися у луцькому військовому шпиталі.



Лютий

Лучани гарно провели збори – у 9 матчах здобули 4 перемоги, тричі грали у нічию і двічі програли. Різниця забитих і попущених голів 17:13.

Команду підсилили Сергій Політило та Володимир Польовий, які прийшли у «Волинь» на правах оренди.



Березень

Грати за «Волинь» зголосилися Богдан Шуст і В’ячеслав Шарпар, які прийшли із «Металіста». Ерік Бікфалві отримав перший виклик до збірної Румунії.

Перший домашній матч лучан в році проти «Чорноморця» відбувся за порожніх трибун внаслідок дискваліфікації «Авангарду». Найяскравішою подією стала перемога у Львові над «Карпатами» 2:0.


Квітень

Місяць став найневдалішим для «Волині» з ігрової точки. Тільки одна виїзна нічия у Запоріжжі і три поразки проти «Зорі», «Динамо» і «Ворскли».


Травень

Чорна смуга змінилася білою. Лучани вдома зупинили «Шахтар» (0:0), виграли у «Говерли» та «Олімпіка». А Бікфалві наприкінці свого контракту у Луцьку став разом із Тейшейрою кращим бомбардиром чемпіонату – 17 голів.


Червень

Під час літніх канікул генераторами клубних новин були дитячі команди «Волині». Хлопці з U-12 виграли чемпіонат області, U-16 – вийшли до фіналу ДЮФЛУ і пристойно зіграли у ньому на турнірі у Закарпатті. А U-13 відвідали фінал Ліги чемпіонів у Берліні і зіграли на дитячому відповіднику ЛЧ – «Футболі заради дружби», забиваючи голи у Брандербурзькі ворота.


Липень

Новий сезон «Волинь» відкрила у Полтаві, зігравши там 1:1, перший домашній матч не був щасливим для «хрестоносців» - поразка 1:4 від «Шахтаря». У команду вкотре повернувся Шарпар. Декілька футболістів «Волині» приєдналися до акції з допомоги українській армії, яку започаткував гравець «Дніпра» Роман Зозуля.


Серпень

Місяць став успішним для «Волині», яка здобула кілька важливих і емоційних перемог, після них команда якийсь час перебувала на 3 позиції в турнірній таблиці. Приєдналися до команди й кілька відомих гравців – Олег Герасимюк та В'ячеслав Шарпар, а також словенський захисник Міха Горопевшек.



Вересень

Крім дуже цікавих матчів в Одесі та Львові (перемоги відповідно 2:1 та 2:0), був матч із «Динамо» у Луцьку, який встановив рекорд відвідуваності в році (10 000).

Подія місяця – це, звісно, відкриття реконструйованого «Аванграду», яке відбулося 5 вересня і товариський матч ветеранів «Волині» та київського «Динамо».



Жовтень

Внаслідок паузи в чемпіонаті та переносу 12 туру на грудень «Волинь» зіграла тільки два матчі чемпіонату та один в Кубку. У кубку лучани пройшли в чвертьфінал, а в чемпіонаті зазнали болісної поразки від «Зорі» вдома.

На «Авангарді» відбувся відкритий урок футболу, на який завітали й футболісти основного складу «хрестоносців». А команда U-13 змагалася на представницькому міжнародному турнірі у Варшаві.



Листопад

Дитяча школа «Волині» та Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» підписали Меморандум про співпрацю, того ж дня на «Аванграді» зіграли ветерани «Волині» і «Карпат».

В останньому домашньому матчі року «Волинь» встановила історичний рекорд, який ще не скоро можна буде принаймні повторити – перемога над «козаками» 9:1.



Грудень

Перед зимовою відпусткою «хрестоносці» на виїзді сенсаційно обіграли «Дніпро» 1:0 завдяки надійній грі воротаря та захисту та наполегливості в атаці. Гол Шарпара наприкінці гри вивів команду на 5 місце в турнірній таблиці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus