USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» – у національному рейтингу благодійників

1 Жовтня 2016 16:23
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» отримав відзнаку на Українському форумі благодійників у найбільшій «ваговій категорії» - «Фонди із бюджетом понад 10 мільйонів гривень». Про це інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці.

Так, напередодні Дня європейських благодійних фондів, який відзначається 1 жовтня, стали відомі імена переможців ІІІ Національного рейтингу благодійників серед українських фондів за підсумками 2015 року. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» став лідером у трьох номінаціях: за інвестиціями у «розвиток спорту і фізичної культури», «розвиток освіти і науки», а також «розвиток мистецтва та культури».

В Україні діє 15 тисяч благодійних фондів. За 10 років діяльності Українського форуму благодійників щороку нові фонди стають учасниками рейтингу. До нього потрапляють ті організації, які показали свою звітність.

Цього року участь у Форумі взяли 74 фонди з усіх куточків України. Їх розділили на три «вагові» категорії, залежно від обсягу річного бюджету: до 1 мільйона гривень, від 1 до 10 мільйонів і понад 10 мільйонів гривень.



Усі учасники рейтингу витратили на благодійність понад 700 мільйонів гривень. Це - адресна допомога людям, підтримка установ та організацій, допомога армії, сфері соціального захисту.

Тим часом, лише 15 відсотків із витрачених коштів українські благодійники інвестують в охорону здоров’я, спорт, освіту та науку. Ці напрямки є пріоритетними в роботі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

До слова, нагадаємо, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця, свого часу, пояснив, чому вкладає у спорт.

«Якщо говорити про роботу Фонду, то це - у більшості меценатство, бо жоден об'єкт не залишається на балансі Фонду, не залишається у Фонді, не належить Фонду. Якщо в ключі спорту йдеться про інвестиції, то так - це інвестиція в майбутніх чемпіонів та у здоров’я нації», - пояснив він.

До слова, за 5 років діяльності Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в розвиток спорту, науки, освіти, культури, на допомогу фізичним особам вкладено понад 310 мільйонів гривень власних коштів Ігоря Палиці.

Відтак, на цьогорічному Форумі благодійників Фонд отримав відзнаку у сферах: «розвиток спорту і фізичної культури», «розвиток освіти і науки», а також «розвиток мистецтва та культури». Нагороду урочисто вручили першому заступнику голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ларисі Тарасюк.



На її думку, такі заходи важливі для діяльності Фонду, адже це платформа для спілкування, обміну досвідом та нових знайомств. Окрім цього, інформація про Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» стала відомою на всю Україну.

«Ми офіційно показали свою звітність. Раніше про Фонд знали лише волиняни. Відтепер про справи, які робить засновник Фонду Ігор Палиця і колектив, дізналися всі українці», - зазначила Лариса Тарасюк.

Церемонія нагородження переможців відбулася в Києві, на території мистецької зони в інтер’єрі скульптури-інсталяції «Цукрова демократія». У такий спосіб, на думку директора Українського форуму благодійників Анни Гулевської-Черниш, організатори хотіли показати, як спільними силами можна долучитися до створення чогось особливого. Кожен із учасників форуму міг створити із кубиків цукру свою скульптуру чи напис.



Також організатор заходу додала, що в час кризи все менше стає тих, хто займається благодійністю. Україна має сприймати благодійність не, як «ринок добрих справ», а як інвестицію в успішне майбутнє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Народ Показати IP 2 Жовтня 2016 00:22
Все буде Палиця! Ігоре Петровичу, будьте нашим президентом, будь ласка.
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2016 08:21
Достойно!!!!!!
Мер Показати IP 2 Жовтня 2016 08:58
Дякую Ігоре Петровичу!
Штефан, Луцьк Показати IP 2 Жовтня 2016 09:30
Добре було б ще й В.Сапожнікова відзнакою фонду, за всілякі-такі господарські заслуги перед Луцьком і Нововолинськом, нагородити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus