USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав лікарням Прикарпаття партію кисневих концентраторів

27 Лютого 2021 11:47
Медичні установи Прикарпаття з ініціативи народного депутата, засновника Фонду «Тільки разом» Ігоря Палиці за сприяння ТОВ «Діспомед» нещодавно отримали вкрай необхідну благодійну допомогу – партію кисневих концентраторів.

Черговий спалах коронавірусної інфекції став надважким викликом для медичних закладів регіону, які гостро потребують всебічної допомоги і чи не найбільше – саме кисневих концентраторів. Ці апарати для кисневої терапії критично необхідні для порятунку життя коронавірусним хворим, пише сайт Фонду.

Володіючи оперативною ситуацією із захворюваністю на COVID-19 в Івано-Франківській області, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завдяки сприянню ТОВ «Виробнича компанія Діспомед» в особі керівника Германа Фісталя передали медустановам регіону 40 кисневих концентраторів.

Грошова вартість одного комплекту концентраторів кисню V5-WN-NS (10 л/хв) становить 44 тис. грн. Загальна вартість 40 комплектів кисневих концентраторів складає 1 млн 760 тис. грн.
Наразі обладнання уже введено в експлуатацію в медичних закладах Івано-Франківська й області, на черзі – передача ще 40 концентраторів кисню. Саме завдяки цим приладам медики мають змогу рятувати життя хворим на коронавірус пацієнтам.

На жаль, гостра потреба лікарень у цьому принципово важливому медичному обладнанні не зникає, а ситуація з поширенням COVID-19 з дня у день в області лише загострюється. Кількість пацієнтів, які потребують кисневої терапії, щодня зростає.

Наразі в Надвірнянській центральній районній лікарні зайняті практично усі з майже 150 ліжко-місць, призначених для коронавірусних хворих. Половина цих пацієнтів потребує кисневої терапії.

«Упродовж останніх двох тижнів хворі, які до нас поступають, мають все важчий стан, тому киснева підтримка їм потрібна найбільш за все», – розповідає очільник лікарні Сергій Ємельянчук.
Допомога у лікуванні хворих з коронавірусом неабияк потрібна і медикам в Яремчанській лікарні. Кажуть, очевидно, мають справу з агресивнішим штамом вірусу, адже захворювання протікає важче. Тож багатьом з пацієнтів для одужання вкрай потрібен кисень.

«Ці кисневі концентратори зручні тим, що вони мобільні і переносні. Головне – щоб був доступ до розетки, – пояснює анестезіолог Яремчанської ЦМЛ Микола Романюк. – Апарат бере повітря і видає кисень. Він розрахований на десять літрів. Цього достатньо, щоб одна людина могла дихати за допомогою цього концентратора там, де немає централізованого постачання кисню».
«Намагаємося досить швидко реагувати, аби хворі вчасно отримали життєво необхідну допомогу. Адже недуга нікого не чекає і дає непоправні наслідки, – додає депутат Івано-Франківської обласної ради Олександр Шевченко. – За тиждень на Прикарпаття привезли вже 80 концентраторів кисню, завдячуючи допомозі Ігоря Палиці і його Фонду «Тільки разом». Доставляємо їх по всій області згідно потреби, згідно заявок медиків».

Від початку пандемії коронавірусу пріоритетним напрямком діяльності Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» була допомога медичним установам Волині. Нині ж, реагуючи на критичну ситуацію на Прикарпатті, засновник Фонду Ігор Палиця не міг лишитися осторонь.

«Ми робили, робимо і будемо робити все, що в наших силах, – наголошує Ігор Палиця. – Водночас закликаю усіх українців не забувати, що боротьба з коронавірусом триває. Не варто недооцінювати цю недугу. Не нехтуйте своїм здоров’ям, бережіть себе та не хворійте. А усіх, хто може допомогти ресурсами, закликаю це робити. Тільки разом нам під силу перемогти цю непросту хворобу».

Як відомо, ситуація із захворюваністю на коронавірус в Івано-Франківській області критична, адже кількість хворих на COVID-19 стрімко зростає. В регіоні знову запроваджено жорсткий карантин, обмеження посилені до червоного рівня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus