USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фонд Білла Гейтса інвестує $12 млн в створення універсальної вакцини від грипу

28 Квітня 2018 20:56
Благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс інвестує 12 мільйонів доларів у проект розробки універсальної вакцини проти грипу, повідомляє Новое Время з посиланням на прес-службу фонду.

Фонд Гейтсів оголосив про початок конкурсу на розробку вакцини, яка має охоплювати різні штами вірусу грипу, регулювати сезонну захворюваність і можливі пандемії грипу.

Конкурс приурочено до сторіччя пандемії "іспанки" - різновиду грипу, жертвами якого стали близько 100 мільйонів осіб у всьому світі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, епідемії грипу щорічно призводять до смерті від 290 до 650 тисяч осіб.

Організатори конкурсу вважають, що найкращі результати має показати співпраця в різних областях: біології, вірусології, імунології, штучного інтелекту.

Найбільш перспективні проекти отримають до 2 мільйонів доларів на пілотні дослідження. У проект, ефективність якого буде доведена, наприклад, на дослідженнях на тварин, вкладуть до 10 мільйонів доларів.

Організатори очікують, що перші клінічні дослідження нових вакцин можуть початися вже в 2021 році.

Тим часом заснований в Оксфорді стартап Vaccitech збирається до кінця 2019 року завершити випробування універсального щеплення від грипу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 30 Квітня 2018 07:27
Нову отруту придумують...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus