USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Фото лучан, які пливли вулицею під час зливи - на міжнародній виставці

7 Березня 2014 18:45
XV Міжнародна фотовиставка газети «День» залишила в усіх відвідувачів незабутні відчуття. З-поміж учасників є й роботи волинських фотографів. Зокрема, фото чоловіків, які зробили «заплив» проспектом Соборності під час зливи минулого року.

Нагадаємо, сьогодні, 7 березня, розпочала свою роботу фотовиставка. До уваги глядачів представили близько 120 світлин з числа переможців ювілейного XV Міжнародного фотоконкурсу газети «День», обраних з понад 2 тисяч надісланих фоторобіт.

Тематика світлин різноманітна – від соціальних аспектів життя до політикуму й курйозів, перемоги і розчарування. А головне – незабутні емоції.

Окрім традиційних номінацій конкурсу – «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», «Світ очима дітей», додалася нова номінація «Цілі Розвитку Тисячоліття» від міжнародної організації ПРООН.

Скільки людей – стільки думок. У кожного, хто відвідав фотовиставку, залишилося своє враження, і кожна світлина віднайшла свою аудиторію.

Один з відвідувачів – Андрій особливо запам’ятав фотографію під назвою «У бабусі на канікулах».

«Багато достойних фотографій. З-поміж тих, які вразили – світлини, які викликають спогади з дитинства», - каже хлопець.
Студентка Ірина навпаки каже, що найцікавішими для неї стали кадри з Майдану. Без них, каже, виставка була б неповна.

«Дуже цікава виставка, тим паче відбувається в нашій бібліотеці, в нашому корпусі, де ми навчаємося. Позитивні враження. Адже кожного зараз бентежить події, які відбуваються в Україні, і є для нас дуже важливі. Маю на увазі світлини про події на Євромайдані», - ділиться враженнями дівчина.

А ось Вадиму найбільше запам’яталися фото з політиками. Ці кадри, вважає хлопець, дуже красномовні.

«Ми ще не все передивилися, але з тих, які бачив, дуже вразило фото з Ялтинської зустрічі світових політиків, де Петро Порошенко дарує шоколадки «Рошен» польському прем’єру Дональду Туску», - пояснює він.
Студентка Східноєвропейського національного університету Ольга каже приємно, що є й роботи луцьких фотографів.

«Але світлини вражають всі. Насправді приємно, що є світлина хлопців з Луцька. Мені особисто приємні фото з Майдану і різні світлини діток. Діти завжди гарно виходять бо вони такі милі», - каже дівчина.


«Найбільше вразило фото подружжя старшого віку. Біля чоловіка, який лежить на постелі, сидить його дружина. Видно, що чоловік дуже хворий, але Вона – поруч. І хоч їхні чола в зморшках від важкої праці й віку, та вони поруч. Мені дуже подобається українське слово «подружжя», яке окреслює, що в шлюбі чоловік і дружина – два друга поруч. Чого не скажеш про російське «супруги» - двоє в одній упряжці», - пояснює Юлія.
Не залишилися байдужими відвідувачі виставки й від презентації книг з серії «Підривна література», яка демонструвалася під час фотовиставки.

«Книги з бібліотеки газети «День» - це далеко не «заколисуюча література», це глибокі речі, які спонукають до пошуку, до переосмислення, перезавантаження. Тож не дивно, що останні серії носять назву «Бронебійна публіцистика» та «Підривна література». Сподіваюсь, кожен мислячий українець знайде там щось для себе і ці книги стануть своєрідною бронею нашої національної ідентичності та спонукатимуть нас до усвідомлення і удосконалення українського характеру, про який говорила під час презентації Лариса Олексіївна Івшина. Окрім того, ця абсолютно геніальна, неперевершена і невтомна жінка не може нікого залиши байдужим», - вважає Наталя, яка вже не вперше відвідує фотовиставку газети «День».
«У кожного зеленого є шанс з газетою «День» - під таким гаслом газета «День» запрошує друзів до цьогорічного фотоврожаю з яскравих знімків та червоно-зелених яблук - символу мудрої зрілості та допитливої юності», - йдеться в запрошенні на виставку.

Головний редактор газети «День» Лариса Івшина пояснює, що «зелене яблуко – це такий образ , що всі мають шанс дозріти і ми себе також вважаємо ще зеленими».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 7 Березня 2014 22:15
Так де ж ця виставка проходить?
academic до Лучанин Показати IP 8 Березня 2014 01:17
Maybe in international city Lyсezk....))))))
Лучанка до Лучанин Показати IP 8 Березня 2014 01:36
СНУ ім. Лесі Українки, 8 корпус, бібліотека

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus