USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фото лучан, які пливуть вулицею, - частина світової кампанії. ФОТО

25 Жовтня 2013 15:51
Фото чоловіків, які під час зливи у Луцьку в кінці липня гребуть вулицею, що наповнена водою, стали частиною світової кампанії.

Так, 21 жовтня у львівській галереї «Щось цікаве» на площі Ринок, 16 відкрили виставку «Клімат змінюється». Це перша акція в рамках Тижня клімату в Україні.

З 21 по 28 жовтня у Львові, Києві, Дніпропетровську та Харкові проходять фотовиставки, флешмоби, майстер-класи та лекції на екологічну тематику. Кліматичні тижні є частиною світової кампанії Global Power Shift, ініційованої міжнародним кліматичним рухом 350.org. Це глобальний рух, організаторами та учасниками якого є звичайні люди, що піклуються про своє майбутнє. У них спільна ідея – розпочати практичні дії для зменшення викидів парникових газів негайно, - інформує Gazeta.ua.

На виставці представлено 15 фотографій закордонних авторів та три – українських. Усі вони відображають екологічні проблеми та кліматичні зміни, природні стихії. Є світлини, на яких зображені вирубані ліси Суматри.

Місцеві мешканці так розширюють плантації для вирощення пальмового масла, евкаліпту і видобутку вугілля. Фотографія, де земля схожа на пустелю – з Південного Китаю. Там колись було водосховище, ємністю 1,6 мільйона метрів кубічних води.

На іншій фотографії - жертви Тайфуну на Філіппінах по пояс у воді чекають допомоги, що надходить із різних міжнародних організацій. Тоді більше 500 людей загинуло і сотні тисяч змушені стати переселенцями через наслідки природної стихії у 2009 році. Ще одне фото: молоді сосни у Монголії засохли через брак води.

Протягом 10 років китайська державна організація Shenhua Group, яка є одна із найбільших виробників вугілля, надмірно використовувала та забруднювала водні ресурси Монголії.

Є і три фотографії з України. Найцікавіші – це два хлопці-плавці у воді на вулиці на фоні жовтих маршруток у Луцьку. Фото зроблене цього річ після липневої грози.


«Акція відбувається одночасно у трьох містах України. Greenpeace надала три тисячі фотографій для України. Активісти зі Львова відібрали два десятки кращих, які різносторонньо відображають екологічні проблеми, кліматичні катаклізми у всьому світі. Хочемо цією виставкою показати, що зміни у природі, кліматі залежать від людей. Від нас, наприклад – економити електроенергію, воду, менше користуватися пластиковими та поліетиленовими виробами», - каже організатор виставки Людмила Сулік.

22 жовтня у центрі Львова активісти провели флешмоб «Яку погоду чекати завтра?», а протягом тижня відбудуться лекції на тему: «Зміна клімату у 21 столітті та міжнародний громадський екологічний рух» у Державному природознавчому музеї.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus