USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Франція 15 днів страйкує проти пенсійної реформи: протести продовжаться і на свята

20 Грудня 2019 08:59
Уряд Франції не зміг подолати «глухий кут» у питанні перегляду пенсійної реформи у четвер, тож лідери профспілок продовжать страйкувати протягом різдвяних свят.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на лідера профспілкового руху Філіпа Мартінеса, пише Громадське.

Він заявив, що профспілки вирішили провести подальші страйки та демонстрації. Це означає, що на Різдво, коли мільйони французів їдуть до своїх рідних, транспорт все ще буде заблокований.

«Прем'єр-міністр не почув, що говорить вулиця», — сказав Мартінес.

Профспілки влаштовують протести через пенсійну реформу, яка передбачає перегляд чинної системи, коли представники окремих професій можуть виходити на пенсію раніше або отримувати підвищені виплати через важкі умови праці.

З 2025 року всі чинні 42 «спеціальні режими» виходу на пенсію повинна замінити універсальна система. Виходити на пенсію можна буде з 62 років, а отримувати повну пенсію без відрахувань — з 64 років. Цей вік планували поступово підвищувати.

5 грудня десятки тисяч французів влаштували загальнонаціональний страйк через плани уряду провести пенсійну реформу. Протестували лікарі, юристи, поліціянти, авіадиспетчери, водії громадського транспорту та низка інших професій. Надалі до страйку працівників громадського транспорту через пенсійну реформу додалося перекриття магістралей через протести транспортних компаній проти зростання цін на дизельне паливо.

6 грудня на вулиці французьких міст вийшло близько 800 тисяч протестувальників – це найбільша кількість за весь час акцій профспілок проти пенсійної реформи.

За останніми соцопитуваннями, більшість французів підтримує страйки і протести проти нової пенсійної системи, повідомляє АР.

Деталі пенсійної реформи уряд Франції представив 11 грудня. Вона передбачає запровадження універсальної пенсійної системи, зокрема підвищення пенсійного віку із 62 до 64 років та скасування низки пенсійних пільг для представників окремих професій.

Президент Франції Еммануель Макрон 18 грудня заявив, що готовий змінити свою пенсійну реформу, проти якої третій тиждень протестують сотні тисяч робітників по всій країні.

За даними незалежного пенсійного комітету Франції, які наводить Reuters, провал пенсійної реформи утворить дефіцит у розмірі до 17 мільярдів євро, або 0,7% ВВП країни, до 2025 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus