USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Франції 800 тисяч людей вийшли на протести: поліція застосувала сльозогінний газ

6 Грудня 2019 09:24
У Франції 5 грудня розпочався загальнонаціональний страйк, який триває досі. Люди вийшли з протестами проти пенсійної реформи, яка розробляється урядом. Через масштабну акцію у транспортному колапсі зупинилася вся країна. У місті Нант поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів.

У Нанті 5 грудня відбулися зіткнення між поліцією і радикальним угрупуванням Black Blocs. Правоохоронці застосували сльозогінний газ, щоб розігнати демонстрантів. Відомо про затримання щонайменше 60 людей, пише 24 канал.

Участь у страйку вже взяли понад 800 тисяч людей у 50 містах Франції, у тому числі у Парижі.

На тлі масштабної протестної мобілізації президент Еммануль Макрон заявив про свій «спокій і рішучість провести реформу» пенсійної системи. Її остаточна «загальна архітектура» буде оголошена вже наступного тижня після завершення переговорів з профспілками.

Зауважимо, що через страйк на залізницях Франції майже паралізовано увесь рух, дирекція цивільної авіації повідомила про скасування кожного 5-го рейсу у французьких аеропортах.

Окрім того, закриті дві третини шкіл. На роботу не вийшла частина енергетиків, авіадиспетчерів та лікарів. Акції протесту проводять поліцейські та співробітники судів.

Національна залізнична компанія SNCF оголосила, що 5 грудня рух на високошвидкісних лініях поїздів забезпечуватимуть лише на 10%; на регіональних лініях курсуватимуть лише 20% поїздів-експресів. Залізничний рух буде сильно ускладнений до 12 грудня.

Компанія Air France скасувала 30% внутрішніх рейсів і 15% середньомагістральних польотів. Кожен 5-ий рейс у французьких аеропортах скасований.

Очікується порушення у роботі автобусних маршрутів та зупинка більшої частини паризького метро.
Станція метро «Опера» у Парижі закрита через страйк/ фото Getty images
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
44 Показати IP 6 Грудня 2019 10:01
Вони принижують нашу гідність. Вова, не їдь туда!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus