USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Франція та Німеччина дозволили виробнику танків KNDS створити філію в Україні

22 Березня 2024 16:42
Париж та Берлін досягли угоди, яка дасть можливість французько-німецькій компанії KNDS, яка виробляє, зокрема, танки, створити філію в Україні.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню після переговорів зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

«Ми оголошуємо, що французько-німецька компанія почне діяти в Україні, створивши там філію», – сказав Лекорню.

За його словами, підрозділ компанії має зайнятися випуском запчастин і навчанням місцевого персоналу.

Що відомо про KNDS

KMW+Nexter Defense Systems (KNDS) – спільне підприємство двох європейських виробників бронетехніки – німецької фірми Krauss-Maffei Wegmann і французької Nexter Systems. Утворена у 2016 році. Штаб-квартира фірми знаходиться в Амстердамі.

Krauss-Maffei Wegmann відома в Україні як виробник танків Leopard та зенітних установок Gepard. Nexter Systems є виробником САУ Caesar та танків Leclerc.

Три французькі компанії будуть виробляти зброю безпосередньо в Україні

На початку березня міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що Франція стимулюватиме свої збройові компанії виробляти таку необхідну військову техніку безпосередньо в Україні, щоб допомогти країні у війні проти Росії.

Читати ще: Україна нарощує виробництво зброї: ЗМІ розкрили важливі деталі

«Три французькі компанії встановлять партнерські відносини з українськими компаніями, зокрема, у секторах безпілотної та наземної техніки, для виробництва запасних частин на українській землі та, можливо, у майбутньому – боєприпасів», – сказав він.

Він натякнув, що до залучених компаній увійдуть виробник танків KNDS, холдингова структура, утворена французькою Nexter і німецькою Krauss-Maffei-Wegmann.

«Ідея полягає в тому, щоб запустити перші виробничі потужності вже цього літа», – додав Лекорню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus