USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Фронтове життя бійців АТО у бліндажах

18 Листопада 2014 18:02
Зі слів військових, після посилення атак з боку терористів та російських військовослужбовців години відпочинку вони проводять лише у підземних укриттях. Як живуть учасники АТО на Сході у бліндажах побачили наші київські колеги з 5 каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЛЯ ТИХ, ХТО СПИТЬ В ОКОПАХ

На відкритому повітрі захисники тримають окреме спорядження та особисті речі. Кажуть, за час Антитерористичної операції багато солдатів загинули від обстрілів під час перебування у наметах. Окрім того, нагорі й перші морози не дозволяють зігрітися за кілька годин перепочинку між атаками. Натомість, під землею є усе необхідне – і пічка-буржуйка, і найпростіше освітлення.

Один із воїнів розповів: "Ми знаходимося в наших спальних місцях, це - наші бліндажі: тут ми спимо, живемо, тут зберігається наша зброя. Це бувзвичайний окоп, його трішки углубили в міру можливості, тому що тут - камінь 50 сантиметрів. Йде грунт, далі піщаник. Ломами, кирками видовбували, углублялися, піднімали, обшивали плити. Так, по-перше, безпечніше, по-друге – тепліше. Усе-таки опалити таку нору набагато краще і вона тримає тепло, ніж палатка, яка видуває моментально".

Вартувати допомагає цуценя німецької вівчарки, яке подарували місцеві мешканці. А за створення бліндажів солдати окремо подякували волонтерам, які привезли електричний відбійний молоток.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
НОНА Показати IP 18 Листопада 2014 22:03
На кінець-то дойшло. Закон війни - тільки солдат зайняв позицію, першим ділом вирив окоп і сховався. В подальшому інженерне удосконалення позиції не припиняється. Риїться бліндаж на відділення для відпочинку і обігріву, запасні позиції, відсічні позиції, ложні позиції. Хто краще закопається той і живим залишиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus