USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Фронтові» кандидати по луцькому округу об’єднались

14 Жовтня 2014 13:38
Кандидат в нардепи по виборчому округу №22, взводний батальйону «Айдар» Андрій Омельчук відмовився в участі у передвиборчій гонці на користь взводного батальйону «Азов», очільника волинського Правого сектору Павла Данильчука.

Про це стало відомо від час прес-конференції керівників бойових підрозділів сьогодні, 14 жовтня.
Як зауважив Данильчук, нині чимало людей, маскуючись камуфляжною зброєю, косухами та зброєю на передвиборчих листівках, намагаються здобути місце у верховній раді. А політичні сили, користуючись гаслами Майдану і війни, використовують командирів добровольчих батальйонів та відомих майданівців для того, щоб маніпулювати думкою громадян. Попри це, справжні герої, які ризикують своїм життям не Сході, часто просто забуті.

Зі слів очільника Правого сектору, ще з початку кампанії точились дискусії щодо того, чи варто брати участь у передвиборчій гонці.
Проте, як зазначає Данильчук, згодом вирішили – якщо люди, які зуміли перемогти режим Януковича та домогтись його відставки, зможуть і домогтись якісних змін в країни. Тим паче, що так звані вчорашні опозиціонери, в кулуарах вирішували питання власних інтересів, а не те, що дійсно потрібне країні.

Своєю чергою, Андрій Омельчук, який командує окремим кулеметним взводом на Сході, Революція гідності дала країні хороший шанс змінити ситуацію в країні.
Попри це, вчорашні опозиціонери використали цей час лише для вирішення власних питань. Мовляв, навіть нові обличчя, які намагаються прийти до влади, використовують «старі-добрі» нечесні методи.
З його слів, він зняв свою кандидатуру, оскільки в нього з Павлом Данильчуком спільне бачення процесів, які відбуваються в країні. Також додав, що саме молодь має творити майбутнє країни, оскільки це люди, які не заплямовані «совком»:

«Прийшов час молодих – навіть не 40-річних, а 20-30-річних. Можливо, вони не мають такого «совкового» минулого. Які розуміють що таке правда, а що таке неправда».

Омельчук зауважив, що на Майдані 20-річні хлопці командували 60-річними чоловіками, і за ними люди йшли в бій.


Про відмову від участі у виборах заявив ще один кандидат у народні депутати України у виборчому окрузі № 22 (м. Луцьк).

Так, депутат Волинської обласної ради Борис Загрева про своє рішення повідомив у зверненні, яке опублікував у соціальній мережі Facebook 14 жовтня.

Політик закликав у своєму повідомленні всіх українців об’єднатися навколо реформаторських ідей Президента України Петра Порошенка, підтримати його мирний план врегулювання життя на Донбасі.

«Кошти, які мали бути витрачені на мою виборчу кампанію, будуть передані на боротьбу з окупантом», - зазначив Борис Загрева.

Також він оголосив про створення Громадського об’єднання «За реформи з Президентом», до якого закликав долучатись небайдужих волинян та громадських активістів, експертів, а також фахівців у різних галузях суспільного життя.

Разом з тим, політик не зазначив у зверненні чи підтримує таким своїм кроком іншого кандидата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus