USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький ГаРмИдЕр гастролював у Чехії

1 Квітня 2014 15:51
Луцький аматорський театр ГаРмИдЕр днями повернувся з Чехії, де побував на театральному фестивалі з нагоди всесвітнього Дня театру. Там актори були з 27 по 30 березня.

Про це в коментарі Інформаційному агентстві Волинські Новини розповіла керівник ГаРмИдЕру Руслана Порицька. Вона повідомила, що луцькі аматори-театрали побували у місті Дечин, яке розташоване за кілька кілометрів від Праги, в якості спеціальних гостей.

«Це невелике місто, де мешкають близько 50 тисяч жителів. Але в них дуже сильні театральні традиції. Аматорський театр «Карел Чапек» - на три поверхи, в кожній гримерці є ліжко. Ми там навіть заночували, бо виступали, як і водиться хедлайнерам, останні, о 23.30. До слова, це перший День театру, який ми відзначали не в себе», - розповідає вона.

Театр ГаРмИдЕр представив на розсуд чеських глядачів постановку «Містерія любові», перша частина якої складена за мотивами волинського фольклору про мавок. Руслана Порицька розповідає, що сприймали їх дуже добре.

«Ми на фестивалі помітили, що в них не прийнято аплодувати стоячи. А після нашого виступу частина публіки встала. Для нас це, звичайно, велика честь», - каже вона.

Керівник ГаРмИдЕру розповідає, що вдалося й поспілкуватися з місцевими журналістами, які розпитували про ситуацію в Україні, як митці ставляться до всіх цих подій. Тож незабаром у чеській пресі мають з’явитися публікації. До слова, вони цікавилися й Правим сектором, його діяльністю. Руслана Порицька каже, що чехи цю організацію побоюються, бо вважають її надто радикальною.

Ще ГаРмИдЕрівцям вдалося побувати у столиці Чехії – Празі. Там вони випадково натрапили на місце, поблизу греко-католицького храму, де вшановували Небесну Сотню, стояли жалобні лампадки, портрети українських героїв, лежали квіти.

«Для нас це було дуже зворушливо», - розповідає вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Васса Показати IP 1 Квітня 2014 16:00
Скоро той ПС будуть боятися не тільки в Україні і сусідніх державах. З такою "бурною" діяльністю вони далеко зайдуть. Якщо їх не заспокоїть міліція, то впевнений, що це зроблять люди.
Анонім до Васса Показати IP 1 Квітня 2014 16:34
Людям вони нічого не роблять, мінтам, суддям, прокурорам, митникам та іншим корумпованим верствам населення!
Васса до Анонім Показати IP 1 Квітня 2014 16:44
Да, і двох представників Самооборони вчора просто так підстрелили, і заступника голови КМДА. І ще багато чого, про що люди дізнаються пізніше.
байка Показати IP 1 Квітня 2014 16:40
не такий страшний....як його малюють... треба просто себе опанувати.
До ГАРМИДЕРУ Показати IP 1 Квітня 2014 17:03
Хорошi ви люди талановитi мабуть, вiдео позитивне зробили ---молодцi ! АЛЕ ДО ЧОГО ТУТ ПРАВИЙ СЕКТОР ! ! ! А якщо на таке вже пiшло то хай бояться скильки вже можна нас зневажати або в кращому випадку спiвчувати (я про Украiну ) ХАЙ КРАЩЕ БОЯТЬСЯ ВСi ! ! !
рома Показати IP 1 Квітня 2014 18:42
вони бояться за свої города шо там таке буде як відкриють кордон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus