USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Газовий» суд Кривицького не обійдеться без Грицюка і Байцима

20 Липня 2012 16:11
У Луцькому міськрайонному суді продовжується розгляд справи, відповідно до матеріалів якої колишнього міського голову Луцька Антона Кривицького звинувачують у підробці документів та розтраті чужого майна у великих розмірах.

Свідками у справі проходять кільканадцять осіб. Зокрема, нинішній мер обласного центру Микола Романюк та його заступник Василь Байцим, колишні голови Волиньради Василь Дмитрук і Анатолій Грицюк.

Судове засідання відбулося 20 липня.

Нагадаємо, 5 липня було перше засідання суду. Окрім екс-мера, на лаві підсудних опинилися: колишній заступник начальника «комунального» управління ОДА Олександр Волійко, директор ТзОВ «Волиньгазбуд» Тамара Єрьоменко та керівник Локачинської ПМК Леонід Колб.
Як стверджують у прокуратурі, вони підробили документи про будівництво вже існуючого газопроводу до села Колодеже, що на Горохівщині. І таким чином на рахунок ТзОВ незаконно потрапили кошти обсягом 98,3 тисячі гривень.
Оскільки під час першого зібрання підсудні попрохали суддю Андрія Сівчука, аби їх допитували після завершення судового слідства, друге засідання розпочався з опитування свідків. Їх виявилося кільканадцять осіб.
Багатостраждальний газошлях
Сільський голова Колодеже Тетяна Марчук розповіла, що в 1996 році ТзОВ «Волиньгазбуд» розпочало будувати до їх села підвідну ділянку газопроводу, але через нестачу коштів роботи згорнули, а документи трубошляху залишилися в директора товариства.
У 2007 році жителі Колодеже зібрали гроші та зробили «розвітку» газопроводу по селу, підвели стояки до кожної хати. Коли ж звернулися до «Волиньгазбуду» за документацією, щоб пустити до труб газ, директор товариства Євген Єрьомєнко відмовився віддавати папери. Він мотивував свої дії тим, що з «Волиньгазбудом» остаточно не розрахувалися за зроблене в 1997.
«Він вимагав у нас 700 тисяч гривень. Зрозуміло, що в людей таких грошей не було. Тому ми почали писати листи в РДА та в облдержадміністрацію, щоб допомогли нам. Вони знайшли як нам допомогти», ‒ пригадала жінка.

Як стверджує посадовець, вдалося «сторгуватися на 200 тисячах». Єрьомєнко отримав гарантії від ОДА, віддав документи і в листопаді 2008 року газопровід запрацював.
Бо обіцяли страйкувати
Василь Дмитрук, який в 2008-2009 роках працював заступником голови ОДА, пригадав, що до нього зверталися за допомогою мешканці Колодеже. «Люди чекали газу. Дехто вже й розібрав пічне опалення. Тому ми мусили шукати шляхи виходу з ситуації», ‒ сказав він.
А голова Горохівської райради Леонід Андрійчук розказав, що в 2008 владі довелося терміново вирішувати проблему, бо колодежани обіцяли страйкувати, якщо їм не «дадуть блакитне паливо», а Єрьомєнко постійно заявляв ніби розбере газопровід, коли не віддадуть гроші.
Знахідка КРУ
Останнім свідчив працівник Державної фінінспекції в області Олександр Романюк. Його відомство в 2011 році, коли ще називалося контрольно-ревізійним управлінням, проводило перевірку на ТзОВ «Волиньгазбуд».
З його слів, ревізори встановили, що 100 тисяч гривень, які товариство отримало з обласної казни на газопровід, не витратили за призначенням. Мовляв, не надали документів, що підтверджують факти проведення робіт.
Водночас Романюк визнав, що у внутрішнього відділу інспекції були зауваження до висновків ревізорів. Однак, відмовився їх назвати. Лишень відзначив, що для цього потрібно відповідне звернення до керівників служби.
***
Оскільки під час другого засідання не допитали нинішнього начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Юрія Куца та його заступника Якима Сеника, міського голову Луцька Миколу Романюка і його «зама» Василя Байцима, екс-голову облради Анатолія Грицюка та ще кількох осіб, суддя Андрій Сівчук вирішив перенести розгляд справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
не байдужий Показати IP 21 Липня 2012 13:48
Вот приципились до чоловіка. Видно всяки палиці і йому подібні дуже бояться, що кривицький буде балатуватись в нардепи, от і замовляють кримінальні справи, для того, що б прибрати конкурента.
лучанка Показати IP 22 Липня 2012 08:54
придумали байку. З 1997 року термін позовної давності минув, то про які борги міг говорити директор Газбуду. Якщо був борг, то потрібно його було доводити в суді і стягувати в 1997 році.Кандидат економічних наук, член академії наук, Кривицький мастак "відмивати" бюджетні кошти. Немає судового рішення про існуючий борг, то ніякі бюджетні кошти не могли бути перераховані. Заслуженого економііста Кривицького за неццільове використання коштів та зловживання владними повноваженнями - за грати! Однозначно!!!
Ківерчанка Показати IP 22 Липня 2012 16:40
Без Грицюка жодна крадіжка неможлива. "Жулік в законє" одним словом.
Всезнайко Показати IP 23 Липня 2012 12:38
І повісять все на покійного Женю Єрьоменка...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus