USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Генеральне прибирання проводить «Фронт змін». ФОТО

8 Вересня 2009 17:37
У рекреаційному пункті «Пролісок», що поблизу Ківерець, на трасі Луцьк – Маневичі на вихідних попрацювала група студентської молоді: протягом кількох ранкових годин йшла запекла боротьба із сміттєзвалищем позаду відпочинкової зони.
 
Озброєні рукавицями та мішками, молоді люди спакували купу відходів, та «прочесали» прилеглу лісосмугу. Півтора десятка п’ятидесятикілограмових мішків склали ближче до проїжджої частини, аби комунальникам було простіше вивезти зібране сміття. На мішках розмістили великі наклейки із написом: «МОЛОДЬ «ФРОНТУ ЗМІН»: територію прибрано! Комунальним службам – прохання вивезти».
 
Прибирання відпочинкової зони ініціював луцький осередок громадського об’єднання «Фронт змін». «Ми не ставили за мету такою акцією рекламувати себе, як громадську організацію. Хотілося б, аби таким чином вдалось «прорекламувати» культуру поведінки на природі», – говорить голова Луцького осередку Тетяна Ціхоцька.
 
«Я дуже задоволена ставленням молоді до цієї проблеми. Молоді люди самі висловлювались про продовження такої традиції – робити подібні десанти у засмічені місця, а рекреаційні зони відпочинку є як раз такими «епіцентрами». Впевнена, що наша ініціатива буде підтримана іншими осередками «Фронту змін» на Волині, та, зрештою, стануть прикладом для усіх волинян», – додала вона.
 
 «Слід сказати, що нині відпочинок у  подібних рекреаційних зонах досить популярний у нас в області. Прикро за людей, які живуть за принципом «після нас хоч потоп». Своїми діями ми закликаємо усіх, хто любить відпочивати на природі: приберіть за собою, не смітіть, збережіть  природу для себе та для нащадків», – сказала політолог, учасниця акції Яна Самчук.
 
Координатор «Фронту змін» на Волині Олександр Пиза зазначає, що «ми навмисно залучаємо до подібних акцій молодь – і молодь із задоволенням та завзятістю йде на контакт, на співпрацю. Ніби то і невелика справа - організувати прибирання території, добровільно згуртуватись на декілька годин. Але саме такі «добровільні внески» – це можливість самим, не чекаючи якихось рішень на рівні адміністрацій чи влади, змінити хоча б умови відпочинку, зберегти те, що дарує сама природа. Активність своєї громадської позиції далеко не завжди потрібно демонструвати на барикадах чи страйках. Як говорив відомий персонаж М.Булгакова – «криза не в клозетах, а в головах». Мабуть, і головах і – в цілому в країні – давно пора розпочати генеральне прибирання».
 
Дмитро Ураєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
v.s. Показати IP 8 Вересня 2009 18:31
найбільша проблема п.козюри-картавість а з 2006 у лучан на це жорстка алергія
Анонім Показати IP 8 Вересня 2009 19:51
Краще б вони свої ряди прибрали , а не страдаєть херньою. Це саме просто вивезти 15 студентів в ліс зібрати 5 мішків сміття і писати про це гарно. Можливо в цьому і полягає ваша нова індустріалізація )))))
Анонім Показати IP 8 Вересня 2009 19:54
Ой а там ще й знайомі фейси на фото ))) а що ж це екс націоналісти взялись за "спроможність села " )))) а пацани сміття взагалі двома пальцями береть , щоб бувало не забруднитись.
Анонімка Показати IP 8 Вересня 2009 20:46
:)))) і на мішках піаряться ))) а без мішків з піаром слобо поприбирати?
Юрій Показати IP 8 Вересня 2009 21:41
Чисто там де не смітять! Це елементарна культура! Добре, що молодь прагне Змін!!!
Анонім Показати IP 9 Вересня 2009 11:04
А що, Ціхоцька вже в Цуценюка? А я думав, що вона член ЄЦу!!!
Анонім Показати IP 9 Вересня 2009 11:57
Таню Ціхоцьку не трогайте. Вона мила та добра, до того ж гарно співає. Це єдина прикраса зграї Цуценюка.
Аноніман Показати IP 9 Вересня 2009 12:01
to Юрій: про які Зміни Ви говорите? Цій молоді заплатили, і вони прибирають! А затра вони ж прийдуть з тьолками туда бухати, і самі ж там знову насмітять
Яна Самчук Показати IP 21 Вересня 2009 14:21
тим хто це прибирав навіть не платили!!! чи вам вже настільки важко в це повірити???! не судіть по собі! є люди, яким бридко в смітті відпочивати! Ми прибрали там, де потім відпочивали! Єдина оплата , яка лишилась в кожного це приємний настрій, відчуття долученості до чогось хорошого , ну і хіба що футболка з символікою (якщо її можна вважати формою оплати). )))))))
Проїздом Показати IP 30 Листопада 2009 01:14
Аноніму. До Ціхоцької ще треба дорости, член ЄЦу вона чи ні - не твоя справа. Свій краще побережи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus