USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Генконсул покидає Стамбул під гімн України. Розповідь лучанки

5 Грудня 2013 12:35
Українці Стамбула піснями проводжали учора, 4 грудня, Генконсула України, відкликаного за підтримку Євромайдану. Наші хлопці та дівчата прийшли під Генеральне консульство України в Стамбулі, щоб підтримати Генконсула України в Туреччині Богдана Яременка, якого звільнили з посади за критику розгону Євромайдану в Києві. Про це Волинським Новинам розповіла лучанка Юля Наджар, яка наразі проживає в Стамбулі.
«Ми вчора ходили вже проводжати нашого многострадального консула, що «ні за цапову душу» постраждав. Українська громада, яка складалася переважно з молодих дівчат, виявляється, дуже потужна, позитивна, гарна та співоча )) Співали гімн України та «Ой, у вишневому саду». І він каже: «Дівчата, ходіть уже чай пити». Чай і каву пили прямо в консульстві усією українською громадою… Наш консул, якого за переконання усунули від повноважень (як у кіно про репресії, їй-Бо), чудовий та харизматичний чоловік, ні про що не шкодує. Дав нам «напутствія», як вчитель учням, ми змахнули скупу роксоланську сльозу.. і все...», - розповіла Юля.
Як відомо, Генконсул України в Стамбулі Богдан Яременко відкликаний до Києва після того, як він різко розкритикував дії спецпідрозділу «Беркут» під час розгону Євромайдану. Свою думку Яременко висловив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

ТЕКСТ ПОВІДОМЛЕННЯ БОГДАНА ЯРЕМЕНКА, ЧЕРЕЗ ЯКИЙ ЙОГО ЗВІЛЬНИЛИ
«Я не можу робити політичні заяви. Тому скажу про «Беркут».
Напишу по-російськи, тому що стверджують, ніби як Майдан розганяли загони з Криму чи Луганська, де по-українськи не розуміють, українців не люблять. Ну, і так, можливо, більше шансів, що цей текст прочитають ті, до кого я звертаюсь. А я хочу звернутися до командира або командирам загонів міліції, які розігнали мирну акцію протесту.
Доступні описи, фото і відео нічних подій свідчать, що мирну демонстрацію не розганяли, а ліквідували, знищували, попередньо оточивши і позбавивши мирних цивільних можливості врятуватися.
Так діють карателі і окупанти. Так діяли фашисти.
Застосувавши цю тактику і виявивши нічим не зрозумілу жорстокість, ви зганьбили пам'ять батьків і дідів, ви заплямували честь офіцера, принизили правоохоронні органи, всю українську владу. Ви вбили клин, викликали хвилю ненависті між громадянами і владою, чим дуже ускладнили ситуацію в країні, підвели своїх командирів, дуже ускладнили політичне майбутнє Верховного Головнокомандувача.
Кожен з нас може зробити помилку. Але не кожну ганьбу можна змити без крові.
Мені відомо, що командному складу загонів «Беркута» перед відрядженням до Києва видали табельну зброю.
Застосуйте його правильно!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дупломат Показати IP 5 Грудня 2013 17:11
Йому було погано, він хотів краще...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus