USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Генконсульство РФ у Сан-Франциско закриється з 1 вересня

1 Вересня 2017 07:20
Генеральне консульство Росії в Сан-Франциско оголосило про припинення прийому відвідувачів із будь-яких питань з 1 вересня, видача паспортів буде здійснюватися до 13:00 за місцевим часом (23:00 за Києвом).

Відповідне оголошення опубліковано на сайті установи.

"У зв'язку з рішенням влади США закрити Генеральне консульство Росії в Сан-Франциско прийом відвідувачів з 1-го вересня ц.р. припиняється. Видача готових паспортів буде здійснюватися до 13 годин 1-го вересня", - йдеться в повідомленні.

У генеральному консульстві вважають, що рішення про закриття установи "є черговим недружнім кроком з боку американської влади, який, перш за все, боляче вдарить по російських громадянах, які проживають у консульському окрузі, а також по американських громадянах, тому що значна частина росіян має і американське громадянство ".

Згідно з повідомленням, у 2016 році в установі американцям було видано понад 16 тис. туристичних віз для відвідування Росії.

Нагадаємо, що 31 серпня Державний департамент США оголосив, що до 2 вересня Росія повинна закрити своє генеральне консульство в Сан-Франциско, канцелярський будинок у Вашингтоні і консульську будівлю в Нью-Йорку.

Цю вимогу висунуто у відповідь на висилку американських дипломатів із Росії - до 1 вересня РФ повинні залишити 755 працівників американської дипмісії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, 31 серпня, під час телефонної розмови з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном заявив, що Москва готує відповідь на вимогу США закрити дипломатичну установу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus