USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Генпрокуратура підозрює Ющенка у розтраті 540 млн: він відмовився свідчити

6 Червня 2019 12:53
Третій президент України Віктор Ющенко особисто з'явився в Генеральну прокуратуру за викликом слідчого. Там йому вручили підозру про причетність до розтрати 540 млн грн і сприяння президенту-втікачу Віктору Януковичу в заволодінні резиденцією «Межигір'я» в Нових Петрівцях під Києвом.

Про це повідомляють «Українські новини».

При цьому Ющенко відмовився свідчити Генеральній прокуратурі у справі про «Межигір'я».

«Він скористався своїм правом і відмовився давати свідчення», — повідомив співрозмовник в ГПУ.

У Генпрокуратурі підозрюють, що Віктор Ющенко заволодів державним майном на суму 540 млн грн, «діючи за попередньою змовою з групою осіб, шляхом зловживання своїм службовим становищем».

За версією ГПУ, це сталося за його президентства в 2004—2009 роках. Виведену з державної власності землю він передав Віктору Януковичу, який побудував там свою резиденцію. Підозру надіслали Ющенко ще 24 травня.

Справа про «Межигір'я»

«Межигір'я» — колишня приватна резиденція президента-втікача Віктора Януковича. До 2007 року перебувала у державній власності. У липні 2007 року тодішній президент Віктор Ющенко підписав указ про передачу резиденції в користування тодішньому прем'єру Януковичу. Сам Янукович розпорядженням уряду передав резиденцію акціонерній компанії «Надра України», яка підпорядковувалась Міністерству екології.

Незабаром «Надра України» уклала бартерний обмін з компанією «Медінвесттрейд», після чого уряд затвердив обмін резиденції на два будинки на Парковій алеї в Києві. «Медінвесттрейд», в свою чергу, продала придбану резиденцію компанії «Танталіт», афілійованій з Януковичем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Віктор Показати IP 6 Червня 2019 13:00
Почалась імітація бурної діяльності, але поки шо цькують старих, уже беззубих собак Хоча є за що, але хотілося б уже побачити подібні новини з фігурантами, яких кожен день по зомбоящику показують
Сераховичі до Віктор Показати IP 6 Червня 2019 13:44
шкода якщо тільки все завершеться імітацією.-хоч пасічника варто посадити за те що,,ЛІГ,, під янека і тепер ми маємо те що маємо
! до Сераховичі Показати IP 6 Червня 2019 16:12
Буде лише імітація і продовження шоу чи серіалу. А на ділі "0".
Упс! Показати IP 6 Червня 2019 13:45
Ну шо туткай сказати...крім матюків...просто не покладаючи рук та ніг працували майже 10 рочків
Навуходоносор Показати IP 6 Червня 2019 15:59
Национальное антикоррупционное бюро всей своей деятельностью абсолютно себя дискредитировало, показав полную лояльность не только конкретно к этому, но и к другим преступлениям, его надо не повышенными полномочиями наделять, а ликвидировать. Или перезагрузить - полностью, с нуля. Уже только за то, что оно оказалось в центре скандала, т. н. «Свинарчук, геть!», когда ворюги - это непосредственные бизнес-партнеры Порошенко. И как бы они фамилии ни меняли - как были свинарчуками, так и остались. Обо всех их деяниях прекрасно знали и НАБУ, и САП. Вспомните хотя бы ночные визиты руководителя антикоррупционного бюро в резиденцию Порошенко. Все это говорит только об одном: эти т. н. органы никогда не были независимыми и сейчас продолжают оставаться зависимыми от экс-президента Порошенко. Генпрокуратура фактически управляется людьми Порошенко. НАБУ также лояльно к Порошенко. Министерство юстиции - это люди «Народного фронта», который входит в коалицию БПП. Вот ответ на вопрос о ближайшей перспективе посадки экс-президента. И не только его. Пока что Зе не имеет опоры для посадок. Как будет после 21-го - время покажет.
Ну зачекайте ! до Навуходоносор Показати IP 6 Червня 2019 17:37
Ви що, не вірите в кінець епохи бідності, розкуркулення олігархів, і з/п 4000 доларів ?
Навуходоносор до Ну зачекайте ! Показати IP 6 Червня 2019 18:47
Поки що вірю в те, що за літом наступить обов*язково осінь, потім зима, потім прийде весна і т.д. Вірю також в те, що люди з гумором (а Вас я відношу до таких) мають значно більше шансів вціліти на сучасному українському "Титаніку".
Ніяк до Навуходоносор Показати IP 6 Червня 2019 17:39
А після 21 він взагалі ніякої опори мати не буде, аби ще на посту втримався...
Навуходоносор до Ніяк Показати IP 6 Червня 2019 18:50
Думаю, що на посаді він втримається, вірніше - його втримають. Вашингтонському "обкому" потрясіння ні до чого. Тим більше перед виборами 2020 року.
Я Показати IP 6 Червня 2019 16:30
а його Катьку за вкрадені гроші збиті з трудящих на лікарню майбутнього ( біля 60 млн дол США) в ГПУ не кликали??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus