USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Генпрокуратура розслідує недбалість волинських посадовців

13 Серпня 2014 15:55
Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків службовими особами Держфінінспекції та Державної інспекції сільського господарства у Волинській області під час здійснення перевірок, чим спричинили тяжкі наслідки державним інтересам.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Зокрема, встановили, що службові особи Держфінінспекції та Державної інспекції сільського господарства у Волинській області неодноразово у 2014 році перевіряли фактичну наявність зерна та продуктів його переробки на одному з комбінатів хлібопродуктів у Волинській області, однак фактів нестачі не виявляли.

Водночас, Державна інспекція сільського господарства України, також здійснивши перевірки на цьому підприємстві, виявила нестачу майже 30 тисяч тонн зерна і понад тисячу тонн зернової продукції.

Вказане кримінальне провадження розпочали згідно з результатами перевірки відділом захисту фінансово-економічних інтересів держави Генпрокуратури України стану додержання законодавства під час виконання своїх повноважень органами контролю.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі триває досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
обурений Показати IP 13 Серпня 2014 16:21
о ,невже депутатське звернення Вітіва Анатолія зі "Свободи" так швидко почало діяти?А де ви були раніше шановні, невже кожен раз пан Вітів вам має тикати пальцями???То ви ,напевно,теж не виконуєте належним чином своїх обов"язків?
ХероямСала до обурений Показати IP 13 Серпня 2014 17:52
Вітів разом зі Швайкою хочуть поставити на КХП-2 "свого" директора - поки "Свобода" остаточно не всралась на наступних виборах і ії не віддерли від корита))))
Вітіву Швайку в д.. до ХероямСала Показати IP 13 Серпня 2014 21:22
Вже поставили "свого" - помічника депутата та великого госпідара з КП Луцькреклама - ото загоспідарюють, хана КХП2
Василь до ХероямСала Показати IP 13 Серпня 2014 21:59
і правильно роблять, бо хватить красти в держави безбожно, треба це припинити врешті решт...Але новому керівнику треба міняти всіх людей, адже ТАМ кум,брат,сват-вся родина працює роками...і всім хорошо було ,табличку ділення знали добре і хати повистроювали за зарплату на КХП.ГАНЬБА...
102 Показати IP 13 Серпня 2014 16:29
Головне - не початок, головне - кінець. Починати прокуратура давно навчилася і добре з цим справляється. А от скільки справ доведених до суду і виграних у суді?!
цікавий Показати IP 13 Серпня 2014 18:14
А хто ці "недбалі" люди? Може криворота соколовська світлана, яка має три педагогічні освіти, але ні*уя не тямить в сільському господарстві?
Воїн Світла Показати IP 13 Серпня 2014 22:32
Цікаво, а до керівництва регіонального відділення Аграрного фонду якісь "санкції" застосовуватись будуть???, - Аграрний фонд теж підписує щомісячно акти перевірок сільгоспінспекції. Отже, виходить, що інспекція "винна", а Аграрний фонд - ні. Парадокс, оскільки щомісячні перевірки ініціює саме Аграрний фонд, а сільгоспінспекція якби є суто технічним моментом в цьому питанні...
911 до Воїн Світла Показати IP 14 Серпня 2014 11:42
Державна інспекція сільського господарства у Волинській області щомісяця отримує декларації щодо кількості зерна та продуктів переробки, яке зберігається на підприємствах області,. Отож, кому як не інспекції сільського господарства знати загальну кількість, що зберігається - всі карти в ваших руках,а ПАТ Аграрний фонд є одним із поклажодавців - то хто контролює? Та цікавий (коштовний мабуть) факт "Зокрема, встановили, що службові особи Держфінінспекції та Державної інспекції сільського господарства у Волинській області неодноразово у 2014 році перевіряли фактичну наявність зерна та продуктів його переробки на одному з комбінатів хлібопродуктів у Волинській області, однак фактів нестачі не виявляли. Водночас, Державна інспекція сільського господарства України, також здійснивши перевірки на цьому підприємстві, виявила нестачу майже 30 тисяч тонн зерна і понад тисячу тонн зернової продукції."
Воїн Світла Показати IP 14 Серпня 2014 12:27
Державна інспекція сільського господарства ПОВИННА здійснювати облік та рух зерна і продуктів його переробки виключно згідно бухгалтерських документів, а також здійснювати відбір зразків з партій зерна та визначати якість /про що мав би складатись відповідний акт/ і аж ніяк не визначати кількість шляхом обмірів чи візуально - Інструкція гласить, що кількість визначається лише шляхом проведення інвентаризації, тобто ЗВАЖУВАННЯ! Вся математика! А ПАТ "Аграрний фонд", як поклажодавець, в праві і навіть більше - ЗОБОВЯЗАНИЙ - вимагати від зернового складу достовірну інформацію щодо кількісно-якісних умов зберігання - читайте, шановна Молеся Оиколаївна договір складського зберігання та Інстуркцію - там є відповіді на усі запитання. Адже ж є договір складського зберігання між ПАТ "Аграрний фонд" і КХП №2 підписаний і завірений печатками???
911 до Воїн Світла Показати IP 14 Серпня 2014 12:34
ПАТ "Аграрний фонд " та ДСБУ Аграрний фонд це дві різні юридичні особи - це так до відома
Воїн Світла Показати IP 14 Серпня 2014 12:29
А щодо декларацій - відповідальність за достовірність інформації несе виключно декларант і це є документи виключно для службового користування /див. відповідну нормативно-правову базу/.
119 Показати IP 14 Серпня 2014 13:22
"ПАТ "Аграрний фонд " та ДСБУ Аграрний фонд це дві різні юридичні особи - це так до відома" - де в тексті зазначено хоча б за одну із вказаних 911 юридичних осіб? Очевидно, що ці коменти строчить хтось із однієї з цих структур...
до тебе чарка не пєт до 119 Показати IP 14 Серпня 2014 14:30
Воїн світла та 911 переписуються , очевидно добре знайомі, ну й нехай

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus