USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Генпрокурор Луценко сьогодні подасть у відставку

6 Листопада 2018 13:01
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що подасть заяву про відставку 6 листопада.

Про це він сказав під час виступу в Раді, коментуючи створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк, пише 24 канал.

"Щоб не було ніяких сумнівів, що за владу ніхто не зацікавлений - сьогодні я подаю свою заяву про відставку Президенту України, і ви в парламенті повинні розглянути це питання. Прошу це зробити цього тижня. Я зробив свою роботу і буду робити", - заявив генпрокурор.

У свої промові він також наголосив, що не розуміє для чого створювати тимчасову слідчу комісію, до оголошення результатів слідства. І назвав це "боротьбою за владу".

Луценко також заявив, що не може допустити "двовладдя в країні, коли правоохоронну систему знищують бездоказово, навіть за розкритий злочин", передає Українська правда.

"Як глава правоохоронної системи сьогодні подам заяву, а вам вирішувати, чи Мустафа Найєм (нардеп) буде керувати слідством і встановлювати з екранів телевізора винних, чи правоохоронні органи, які несуть за це кримінальну відповідальність", - сказав Луценко.

Також Луценко заявив, що наразі у слідства є 12 підозрюваних у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк і напередодні "піарники на крові" злили інформацію про одного з них у ЗМІ.

Представники фракцій БПП та "Народний фронт" у Верховній Раді намагаються створити контрольовану тимчасову слідчу комісію, яка аналізуватиме результати розслідувань стосовно нападів на громадських активістів. Нардеп від БПП Мустафа Найєм вимагає створити тимчасову слідчу комісію для розслідування фактів нападів на активістів в 2017-2018 роках.

Читати ще: Хто замовив Катю Гандзюк і як до цього причетний помічник нардепа від БПП

Нагадаємо, вдень 4 листопада стало відомо про смерть активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня, внаслідок нападу жінка отримала опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей.

20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що загалом поліцією затримано 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

26 вересня Гандзюк опублікувала відеозвернення до української влади та звичайних українців з лікарняного ліжка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
опа Показати IP 6 Листопада 2018 13:03
Почалися політичні гамбіти перед виборами)))
Анатоль_ Показати IP 6 Листопада 2018 13:05
А Авакiв тоже?
Трикаш Л. Показати IP 6 Листопада 2018 13:11
А кого порошенко призначить може куму Білозір вже? А то ж можна і без освіти!!!
21 Показати IP 6 Листопада 2018 13:58
Вот і вспливають "заказчикі" пора бєгжать Юга
ігор луцький Показати IP 6 Листопада 2018 14:41
То може Рижкова висунути на посаду генпрокурора?Думаю він потягне.Досвід має.Ментів Волині вже атестував.
Читач Показати IP 6 Листопада 2018 15:10
Генпрокурором призначать когось із вінницьких!
Просто до Читач Показати IP 6 Листопада 2018 15:38
тищ що в "Лізі сміху?"
Директор цирку Показати IP 6 Листопада 2018 15:16
Політичні ігри клоунів......
кухар Показати IP 6 Листопада 2018 15:47
Рівненський електрик Юга Луценко запамятається масовими обшуками, з яких по жодному не прийняті рішення і ніхто не опинився за гратами. Приклад того, що пироги має пекти пирожник, а чоботи латати - сапожник.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus