USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Герою з Волині, який стояв за наш мир, відкрили дошку пам'яті

21 Травня 2015 13:48
Сьогодні, 21 травня, у загальноосвітній школі №3 міста Рожища було як ніколи людно. На урочисте пам’ятне зібрання з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому в зоні АТО Олександру Плоцедиму зібралися не тільки школярі, вчителі, а й родичі та друзі загиблого, демобілізовані учасники АТО, представники влади, громадських організацій, звичайні рожищани.

Нагадаємо, Олександр Плоцедим воював за єдність та цілісність держави на сході України у складі 24-ої окремої механізованої бригади з початку військових дій на Донбасі. Був поранений, лікувався і знову повернувся в стрій. Під час боїв під Кримським у січні цього року снайперська куля забрала життя Героя, який встиг ще повідомити про небезпеку ворожого наступу своїх побратимів. 30 січня рідне місто прощалося з 20-річним Героєм.

- Питання про те, щоб залишитися вдома після поранення Сашко навіть не розглядав, не міг лишити своїх побратимів, зрадити їх, - каже мама Галина Василівна, - тому й повернувся на передову. Для мене ж життя вимірювалося годинами від дзвінка до дзвінка. Кожен ранок прокидалася з єдиною думкою – почути голос сина в телефонній трубці, тож одразу набирала його номер. Я пройшла з ним ту страшну війну – в неспокійних думках, щирих молитвах, у постійному чеканні та надії. І моя надія вмерла разом зі смертю сина. Нині живе лише пам’ять.

Скромний, добрий, товариський, слухняний, завжди готовий прийти на допомогу – таким залишився Олександр у пам’яті однокласників, вчителів, друзів. А ще, як зазначив директор школи Леонтій Ткачук, дуже відповідальний. Саме відповідальність і почуття обов’язку змусило хлопця повернутися на передову після важкого поранення в ногу.

У невимовному смутку батьки та родичі Олександра Плоцедима. У свої двадцять він став Героєм, прикладом для молодших, і вічним болем для згорьованих батьків. Але герої не вмирають, бо людина, яка віддала своє життя заради інших, житиме в їхній пам’яті вічно.

Ініціатором відкриття дошки пам’яті Олександру Плоцедиму в рідній школі виступив голова Всеукраїнського молодіжного ГО «Національний Альянс» , випускник цієї ж школи, учасник АТО Богдан Бальбуза. Його пропозицію підтримали громадські організації міста, місцевий підприємець Артур Прокопович та влада.

Від імені родини мама Галина Василівна подякувала усім за пам’ять про сина і закликала усіх спільно боротись проти російського агресора.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus