USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Героїчний екіпаж вивів колону танків через мінне поле з Дебальцевого. ОНОВЛЕНО

10 Березня 2015 17:45
Героїчний екіпаж, який влітку минулого року заманив ворожі танки в болото, вивів колону наших танків через мінне поле з Дебальцевого. Про це інформує в мережі запорізький волонтер Денис Пятигорець.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що українському герою-танкісту Миколі Тишику вдалося знешкодити одразу три ворожі російські танки Т-72.

"Пам'ятаєте Колю Тишика з Волині? Танкиста, який зі своїм екіпажем підбив два танки Русні, а третій пригнав в частину? Сьогодні дізнався новий факт з біографії нашого Героя! Виявляється Коля вивів колону наших танків через мінне поле з Дебальцевого. Боєць зі своїм екіпажем їхали першими, а решта - їх колією! Кажуть, екіпаж Колі повторно представили до нагороди. Ось такі у нас в Україні хлопці воюють! Слава Україні!", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТАНКІСТ З ВОЛИНІ – ПРО БІЙ «ЛОБ-В-ЛОБ» І ТРОФЕЇ З БОЛОТА

Героїчному екіпажу Миколи 4 дні довелося жити у танку під обстрілами. Інтенсивність боїв була такою, що вилізти з бронемашини означало загинути.

"Микола Тішик, Роман Ляшко і Костянтин Мрочко (родом із Жовтневого) – героїчний екіпаж українського Т64. Помітили ворожу техніку, але ніяк не могли до неї дістатися - Русня виїжджала на позиції, робила по 3-4 постріли і швидко поверталася до себе на базу. Тоді екіпаж Колі Тишика сховався за підбитим російським Т72 і чекав ворога. Чекали терпляче. І ворог з’явився. Тільки цього разу їх чекав наш екіпаж. Три постріли і дві машини Русні у вогні.

І ось настав день відступу. Екіпаж Колі відпрацював по ворогу і без БК повертався на базу. Коли надійшов запит – потрібен танк для забезпечення відходу колони 128-ї бригади. Але є одне “але” – відходити потрібно за власним мінним полем. Русня в курсі, що поле заміновано і точно не очікують, що ми по ньому підемо. Екіпаж Колі одноголосно приймає рішення їхати. Приїхали на місце. Стали на чолі колони. Командир танка Микола Тішик виліз на броню, механік водій відкрив люк і слухав команди командира: вправо, прямо, стоп, вліво, назад. Завдяки чутті командира вийшли через мінне поле.

Після цього Коля подзвонив мамі і сказав: “Мамо, я і після війни залишуся в армії! Це ж моя робота, мамо! Ти не переживай, тут нічого страшного немає. Якщо не віриш-приїжджай до мене... і я тебе покатаю на танку". І мама приїхала! І син зі своїм екіпажем повів її показувати свій танк і знайомити з командиром. “Я дивилася на них і плакала!", - каже мама Колі, троє хлопчаків трохи старше 20 років вели мене вздовж величезних машин і мені здавалося, що кожен з них набагато більше будь-якого цього танка".

Ось такі вони-сучасні маленькі хоббіти, які подібно толкієновських героїв протистоять величезній армії Мордора! У Толкієна все закінчилося добре і люди поклонилися маленьким героям і стали перед ними на коліна. Упевнений, що у нас буде так само! Любіть своїх мам і не приховуйте героя в собі.

Виявляється, Коля вивів колону наших танків через мінне поле з Дебальцевого. Коля зі своїм екіпажем їхали першими, а решта по їх колії !!! Кажуть, екіпаж Колі повторно представили до нагороди!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus