USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Герої без зброї: фельдшер з Волині працює з піротехніками, які розміновують деокуповані території

12 Листопада 2023 07:14
Богданові Сасюку – 27. У пошуках призначення випробовував себе у різних сферах, проте завжди орієнтувався на медицину, адже він – фельдшер за освітою.

Про це пишуть на сторінці ГУ ДСНС Волині у Фейсбуці.

Коли ж дізнався, що триває набір працівників для медичного супроводу піротехнічних розрахунків, не вагаючись, подав заявку на службу в ДСНС і вже рік працює фельдшером групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС України у Волинській області. Він переконаний, що знайшов своє покликання у великій родині українських саперів.

«Ці мужні й неймовірні люди вразили мене з першого дня знайомства, – із щирим захопленням розповідає Богдан про колег-саперів. – Їхня робота складна, небезпечна і напружена, але вони не втрачають оптимізму, завжди зібрані й вмотивовані».

Читати ще: Герої без зброї: волинський піротехнік 52 дні розміновував Донеччину

Завдання Богдана Сасюка – контролювати стан працівників і за потреби надавати їм медичну допомогу. Навесні разом із групами піротехніків він працював на звільнених територіях Херсонщини.

«Наш медичний підрозділ обслуговував аж вісім піротехнічних розрахунків, – розповідає фельдшер. – Мали увесь необхідний набір медичних укладок на випадок різних травм – від найпростіших порізів чи подряпин до мінно-вибухових».

Читати ще: «Перед першою ротацією хвилювався найбільше», – піротехнік з Волині

На Херсонщині він провів понад два місяці. Працював із саперами з Вінниці, Черкас, Одеси. Жартує, що лише з волинянами «розминувся», і обіцяє виправити це під час наступної ротації уже наприкінці листопада.

А тоді, навесні, бачив понівечені херсонські села, що лишень оговтувалися від окупації й куди тільки поверталися жителі. Тож допомога медиків, які працювали у складі піротехнічних груп, нерідко ставала у пригоді навіть місцевим.

Читати ще: Герої без зброї: волинські піротехніки розміновують Донеччину

На найближчі роки на саперів чекає величезний обсяг роботи. Супровід медиків – необхідність, продиктована сьогоденням. Богдан Сасюк постійно вдосконалює свої знання й навички, азів первинної медичної допомоги навчає також колег – щоб врятувати того, хто працює поруч з тобою, а також бути упевненим у своїх побратимах, коли допомога знадобиться тобі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus