USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Герої не вмирають: у Луцьку молилися за тих, хто загинув на війні. Фоторепортаж

24 Серпня 2019 11:59
Сьогодні, 24 серпня, відзначення Дня Незалежності України розпочалося із жалобних заходів. Лучани зібралися біля пам’ятного фотостенду на Театральному майдані, для того, щоб разом із усією Україною хвилиною мовчання вшанувати пам'ять Героїв.

Усі разом: представники обласної та міської влади, ветерани АТО/ООС, духовенство, містяни різного віку схилили голову, віддаючи шану подвигу патріотів.

Пролунало символічних 100 ударів дзвону.

Затим, митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив панахиду за загиблими. У панахиді брали участь представники різних конфесій. Після спільної молитви за душами полеглих воїнів, громадяни поклали квіти до фотостенду та пов'язали символічні стрічки. Закінчилось дійство виконанням державного гімну.

Водночас, на Театральному майдані почала формуватися Хода Гідності, яка вирушила до Меморіального комплексу «Вічна Слава». Під час руху вулицями до неї приєднувалися люди.

На місці майбутнього пам’ятника волинянам, які загинули за Україну, молитвою та хвилиною мовчання вшанували усіх Героїв - а це понад 200 життів, які віддали волиняни за незалежність нашої держави.

Урочистості завершились покладанням квітів до пам'ятного знаку Волинські герої Небесної Сотні.

Фото Олександра Дурманенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Серпня 2019 13:55
А 29 серпня знов панихида ? Коли в Україні буває свято без паніхід та трауру?
Луч до Анонім Показати IP 24 Серпня 2019 14:32
коли прийде час тоді і почнемо святкувати, траур щодня в серцях !!!
Лучанин до Анонім Показати IP 24 Серпня 2019 14:52
Коли закінчиться війна і здохне ботоксний недомірок
Навуходоносор до Лучанин Показати IP 24 Серпня 2019 16:13
Факт, що вся наша історія - війна всіх проти всіх! Все часто закінчувалось самознищенням. Може коли-небудь і наступить просвітлення...
Х до Навуходоносор Показати IP 24 Серпня 2019 22:39
І зо ти хочеш цим сказати?
Навуходоносор до Х Показати IP 24 Серпня 2019 23:42
Хочу сказати, що війна всіх проти всіх закінчиться тоді, коли Ви і тисячі подібних Вам звикнуть поважати людей. Для початку - навчаться не "тикати", а "викати". Це ж елементарні правила життя в цивілізованому суспільстві. А Вам приходиться вказувати на такі прості речі, які в суспільстві, що не воює саме з собою, давно стали його сутністю. Так що Ви своїм "тиканням" лишній раз підтвердили, що до просвітлення ще далеко. У всякому випадку Вам персонально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus