USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Герої серед нас» – виставка у Луцьку

14 Жовтня 2016 18:42
Сімнадцятеро волинян стали героями фотовиставки «Герої серед нас». Автор світлин – заслужений журналіст України Валерій Мельник.

Сьогодні, 14 жовтня у День захисника України, ця фотовиставка відкрилася у Палаці культури міста.

Автор світлин розповів, що учасників фотовиставки обирали ветеранські організації - по одному з районів і міст обласного значення. Всього виставили 17 портретів.

У цих бійців різні долі, військові звання. Але всіх їх об'єднало те, що вони, подолавши всі страхи, пішли боронити країну. В майбутньому, розповів Валерій Мельник, їх хочуть надрукувати для створення куточків героїв у школах, бібліотеках. Робота над знімками тривала протягом трьох днів.

«Я намагався зафіксувати їхнє внутрішнє «я», - розповів фотограф.
Серед тих, чиї портрети у фойє Палацу - командир оборони вишки на Донецькому летовищі лучанин Вадим Ваврищук, механік-водій танкового екіпажу,який спалив російський танк та вантажівку для перевезення боєприпасів, а один ворожий танк привів на власні позиції Олександр Пугач з Локачинского району, стрілець , який пішов в АТО з Майдану Артур Завальний, журналіст з Каменя-Каширського Богдан Пташник та інші.

Усі вони скромно зазначали, що героями себе не вважають, бо робили, те що потрібно. Але, додав Валерій Мельник, історія кожного заслуговує на нашу шану і повагу.
«Перед виставкою я заглянув в історичні анали. Так-от, Польська держава простояла місяць і тиждень, коли на неї посунули німці, кілька тижнів простояла Франція перед капітуляцією, менше місяця тривала оборона Брестської фортеці… Щодо останньої, то події , які там відбулися, стали однією з підвалин, на якій будувалася ідеологічна пропаганда Радянського Союзу. Що говорити про тих людей, які 242 дні обороняли Донецьке летовище? Чи про інші бої? Я впевнений, що буде написано про них багато книг, знято багато фільмів, ще чекають авторів публікації про наших героїв. Але це - перший крок, щоб віддати належне тим, хто поліг і живим героям – людям, які побороли свій страх і пішли захищати свою землю», - підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 15 Жовтня 2016 20:57
Сумно дивитися на нашу владу. Совковий антикваріат минулої епохи.
123 Показати IP 16 Жовтня 2016 21:52
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus