USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Гімназію, де з симптомами отруєння злягли майже 170 учнів, оштрафували на 36 тисяч

6 Вересня 2021 16:42
Майже дві сотні дітей отруїлися в одній зі столичних гімназій. Як кажуть батьки учнів, ще в четвер після занять дітям стало зле, додому вони їхали з температурою та нудотою. Потім - додалась діарея та блювання.

Про це пише ТСН.

Наступного дня у трьох учнів виявили норовірус – це один з різновидів кишкової інфекції. Він швидко розвивається та може передаватися повітряно-крапельним шляхом, через воду, їжу, чи брудні руки. Інші діти аналіз на цей вірус поки не здавали.

Нині школярів з такими ж симптомами, за підрахунками батьків, щонайменше 170. Це третина з усіх, вони вчаться у різних класах, від другого до п’ятого. Слідом за ними злягли і деякі батьки, а ще брати і сестри.

У адміністрації гімназії інцидент досі не коментують, проте навчальний процес не зупиняли. Зразки води, продуктів та готової їжі звідти вже зібрала Держпродспоживслужба, результати обіцяють за кілька днів. Однак тоді одразу на місці комісія знайшла порушення і в приготуванні їжі, і в зберіганні продуктів, та виписала школі штраф у 36 тисяч гривень. Та їдальня зараз працює.
Батьки, які таки привели сьогодні школярів на заняття, кажуть за їхнє здоров'я не хвилюються. «Все нормально, звичайний дитячий вірус. Кишкова інфекція – нічого страшного», - розповідають.

«Я почуваюсь погано, в мене нудота, блювання і болить живіт, дитина моя, та в якої з’явились симптоми, вже нормально, а сьогодні захворів старший», - розповідає мама учнів гімназії №19 Валерія Зелінська.

Медики ж кажуть, що звернень до них лише рідні трьох учнів – це не підстава для запровадження карантину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus