USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Глава Світового банку оголосив про відставку

7 Січня 2019 21:43
Американець Джим Йонг Кім, який займав пост президента Світового банку (СБ) протягом шести років, вирішив піти у відставку.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на прес-службу Світового банку.

Зазначається, що громадянин США Джим Ен Кім покине свою посаду 1 лютого 2019 року. Тимчасово виконуючим обов’язки президента стане головний виконавчий директор Всесвітнього банку, болгарська економістка Крісталіна Георгієва.

«Для мене було великою честю працювати президентом цього чудового закладу, повного захоплених своєю справою людей, відданих справі викорінення крайньої бідності», – заявив голова Світового банку в Twitter.

Також наголошується, що Джим Ен Кім має намір продовжити роботу в банку на новій посаді, зосередивши зусилля на збільшенні інвестицій в інфраструктурні проекти країн, що розвиваються. Після відставки Кім, який є лікарем за фахом, планує знову увійти до складу правління заснованої за його участю в 1987 році міжнародної неурядової організації Partners In Health.

На пост голови Світового банку американець був висунутий президентом США Бараком Обамою у березні 2012 року. У квітні того ж року його кандидатура була затверджена більшістю керівників банку та 1 липня 2012 року Джим Ен Кім вступив на посаду.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк надав Україні 750 млн доларів фінансової гарантії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus