USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Година оренди гелікоптера, на якому на Волинь прилітав Онуфрій – понад $ 2 тис.

6 Травня 2017 13:09
2 200 доларів за годину – саме стільки коштує оренда гелікоптера, яким на Волинь прилітав митрополит Онуфрій. Зважаючи на відстань із Києва до Зимненського монастиря, це понад годину польоту. Майже стільки ж - із Волині до Почаєва. Тобто за дві години польоту митрополита довелося заплатити майже п'ять тисяч доларів.

Про це пише «Еспрес».

Ще не менше як дві години треба на повернення до Києва, тож множимо суму на два. А враховуючи, що на Волині вертоліт простояв ніч, чекаючи на наступний переліт митрополита, то й за це довелося заплатити.

Година простою коштує 50 доларів, стільки ж - оплата пілотів. Два пілоти чекали на виліт майже 10 годин - тож додайте ще тисячу доларів. Звісно, що оплачує це не митрополит, а паства, до котрої він літає. Якщо би вірні забажали придбати для глави церкви такий гвинтокрил, то їм доведеться викласти 4,5 мільйона доларів.

Так, уперше Онуфрій літав до Канева та Чернівців ще в 2014 році гелікоптером "Agusta 109SP". У 2015 році Онуфрiй вiдвiдав Вiнницю, щоб взяти участь у соборi Вiнницьких святих. Тоді вiн приземлився в аеропорту села Гавришiвка. А от у Каневі він сідав на скандальному вертолітному майданчику в Пекарях, відомому як "Вертодром Януковича".

Нагадаємо, вертолітний майданчик обійшовся держбюджету в 290 мільйонів гривень. Планувалося, що він прийматиме закордонних гостей і туристів з Києва, втім, летовище декілька разів приймало лише вертоліт Януковича і майже не функціонує.

Цьогоріч митрополит пересів на елітніший гелікоптер - "Textron Bell 407 GX". Ним Онуфрій минулого тижня прилітав на Волинь, до Святогірського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря, де він очолив Божественну літургію. А вже наступного дня, а саме у п'ятницю 21 квітня, на цьому вертольоті він вирушив на Тернопільщину до Почаєва, де відслужив літургію з нагоди свята ікони Богородиці "Живоносне Джерело".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Що тут Показати IP 6 Травня 2017 13:59
Дивного .Один літер авіаційного керосина типу ТС-6, коштує більше 35гр ,робота пілота недешева, радіотехнічний супровід,метеорологічний супровід так що це не дуже той дорого.
Активіст Показати IP 6 Травня 2017 16:09
Більше немає про що писати?
Анонім Показати IP 6 Травня 2017 21:53
кращеб ті гроші віддав нужденим
ОЛЕГ до Анонім Показати IP 7 Травня 2017 09:13
коли попяри щось віддавали ? усе тільки собі! у попів здачі ніколи не було!
А мене Показати IP 7 Травня 2017 22:46
поносить, коли читаю про вертольоти і гелікоптери, правда ОДИН раз писмака вжив україньську назву ГВИНТОКРИЛ. Хочу нагадати всім всезнайкам, що інженер Ігор Сікорський збудував ПЕРШИЙ у світі ГВИНТОКРИЛ у Києві і тільки вороги України і неуки вживають іншу назву того літального апарату. А відносно того, що Окупант, тобто церква московського патріярхату, не дбає про гроші, бо і так найбільшй прибуток має від українских прихожан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus