USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Година Землі з хвилиною мовчання за загиблими в Японії

26 Березня 2011 15:23
Символічне і добровільне вимкнення світла на одну годину із закликом замислитися про захист природи на планеті почнеться по всьому світу в суботу о 20: З0 за місцевим часом.

Про це інформує Кореспондент .

Організатор акції Всесвітній фонд дикої природи (WWF) закликає людей в усьому світі почати годину з хвилини мовчання, присвятивши її трагедії в Японії.

134 країни на семи континентах, більше 4 тисяч міст і більше 750 легендарних пам'ятників по всьому світу погасять вогні в Годину Землі-2011.

"Кількість зареєстрованих учасників наймасовішої акції в історії людства знову б'є рекорди. У Годині Землі візьмуть участь усі країни великої двадцятки" (G20) і всі 25 великих міст світу. Усі вони разом з сотнями мільйонів людей по всьому світу збираються довести свою небайдужість до долі нашої планети", - повідомляє WWF.

Цього року помітно зросла активність серед країн-учасниць в Азії та Африці, ряд яких візьме участь в акції вперше: Уганда, Свазіленд, Іран, Таджикистан, Чад, Азербайджан, Палестина, Суринам, Гібралтар, Узбекистан, Тринідад і Тобаго, Лесото, Ліван і Ямайка.

Також світло вимкнуть більше 750 знакових будівель і об'єктів по всьому світу. Серед них відомі кожному Ейфелева Вежа в Парижі, Біг Бен у Лондоні, Таймс Сквер у Нью-Йорку, Альгамбра в Гранаді, Статуя Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро, Акрополь в Афінах, Сіднейська опера та інші.

Загальна концепція акції цього року 60 + (за кількістю хвилин в годині), тобто WWF закликає всіх не тільки прийняти участь в Годині Землі, але і запитує: "А що ще ви можете зробити для Планети?"

"Дозвольте нам використовувати ці 60 хвилин темряви, щоб допомогти всьому світу побачити світло", - сказав генсек ООН Пан Гі Мун напередодні акції.

Йдучи за його закликом, ООН в суботу погасить світло у своїх будинках, в тому числі і в ремонтованій штаб-квартирі в Нью-Йорку, а також у штаб-квартирах Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) у Найробі (Кенія) та Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ) в Женеві.

"Уряди, спільноти, приватні бізнеси та окремі люди по всьому світу працюють над створенням нашого спільного майбутнього. Нові погляди на гідне, захищене життя тягнуть за собою появу нових технологій, здатних її забезпечити Ми зможемо об'єднатися і відсвяткувати наш спільний пошук ідей та рішень, здатних захистити Планету і забезпечити гідне існування людства", - вважає генсек ООН.

Вперше Година Землі відбулася у 2007 році в Сіднеї. Вже на наступний рік в акції взяли участь більше 50 мільйонів людей у більш ніж 370 містах 35 країн світу. У 2009 році кількість країн-учасниць сягнула 88, міст - більше 1,4 тисячі, у Годині Землі взяли участь близько мільярда осіб по всьому світу.

Україна офіційно приєдналася до ініціативи Година Землі в 2009 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus