USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Голлівудського продюсера Вайнштейна визнали винним у сексуальних домаганнях

25 Лютого 2020 10:53
Американського кінопродюсера Гарві Вайнштейна визнали винним у справі про сексуальне насильство. Але лише у двох найлегших епізодах. Таке рішення ухвалили присяжні (7 чоловіків та 5 жінок) Верховного суду Нью-Йорка.

Як повідомляє UA.News з посиланням на The Guardian, на винесення рішення присяжним знадобилось 5 днів. Зазначимо, що наразі є тільки рішення суду про факт винуватості Вайнштейна, покарання йому суд ще не обрав. Присяжні визнали продюсера винним за двома пунктами з 5 — у незаконних діях сексуального характеру та зґвалтуванні 3 ступені.

За трьома найтяжчими звинуваченнями його вину визнали недоведеною — йдеться про два епізоди «хижацького сексуального насильства» (predatory sexual assault) та зґвалтування 1 ступеня.

За одним звинуваченням продюсеру загрожує до 4 років в’язниці, але може бути й умовне ув’язнення, а за другим — від 5 до 25 років тюрми.

Одразу після засідання Вайнштейна взяли під варту. Його захист вже заявив про намір оскаржити це рішення.

Попри численні звинувачення на адресу продюсера з боку жінок, справа ґрунтувалася на офіційних звинуваченнях двох жінок: одна стверджує, що продюсер зґвалтував її у 2013 році, друга — що він змусив її до орального сексу у 2006 році.

Як повідомлялося, голлівудський продюсер Гарві Вайнштейн досяг згоди з жертвами своїх домагань, яким він заплатить $25 млн компенсації.

Нагадаємо, скандал навколо Гарві Вайнштейна розгорівся на початку жовтня 2017 року, коли в матеріалах The New York Times і The New Yorker відразу кілька актрис і підлеглих продюсера висунули звинувачення на його адресу. Пізніше про домагання з боку Вайнштейна розповіли і десятки інших актрис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus