USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Голод вже біля дверей»: ООН назвала країну, яка вже цього року залишиться без їжі

5 Вересня 2022 21:36
Організація Об’єднаних Націй заявила про те, що «голод вже біля дверей». У світі є країна, яка вже цього року залишиться без їжі. В ООН також заявили, що голод «посилюється наслідками війни в Україні».

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Daily Mail, про це заявив глава ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс.

Він стверджує, що в Сомалі вже спостерігаються «конкретні ознаки» того, що голод в південній частині затоки настане вже в кінці цього року. Гріффітс заявив журналістам, що він був «вражений до глибини душі» після візиту в Сомалі, під час якого він став свідком «голодуючих немовлят, занадто слабких, щоб плакати».

«Офіційне оголошення голоду – рідкість, це попередження про те, що занадто мало допомоги прийшло занадто пізно. Щонайменше мільйон людей в Сомалі були переміщені через найсильнішу за останні десятиліття посуху, викликану зміною клімату, яке також торкнулося більш широкий Африканський Ріг, включаючи Ефіопію і Кенію», – повідомляє видання.

Читати ще: Через світову продовольчу кризу голод загрожує 345 млн людей

Тим часом в ООН зазначили, що гостру нестачу гуманітарної допомоги в Сомалі викликало повномасштабне вторгнення РФ в Україну. На думку Гріффітса, ситуація в Україні стала «катастрофою» для Сомалі, бо «міжнародні донори зосередили свою увагу на Європі». Крім того, 90% зерна для Сомалі, які раніше отримувала країна, були з України і РФ. Тому там «сильно постраждали від дефіциту і різкого стрибка цін на продовольство».

Тим часом, у Всесвітній продовольчій програмі ООН заявили, що офіційне оголошення голоду в Сомалі дозволило б отримати потрібне фінансування, проте до того часу, як в країні оголосять про брак їжі, буде вже пізно.

Росія заблокувала українське зерно: що відомо про «зерновий коридор»

22 липня 2022 року в Стамбулі було підписано угоду про розблокування українських портів «Одеса», «Чорноморськ» і «Южний» для вивезення на експорт зерна та іншої аграрної продукції. Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков і міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписали окремі однакові угоди з ООН і Туреччиною.

Станом на 11 серпня всього через гуманітарні Морські коридори вдалося вивезти з України близько 375 тисяч тонн зерно. 12 серпня 2022 року з портів України все ж вийшли два судна з зерном.

31 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що вже понад 1,5 млн тонн українського продовольства експортується морським шляхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 5 Вересня 2022 22:53
Скоро і нас жде голод , бо тільки дурний вивозе продукти коли в країні війна .
Metaller555 Показати IP 6 Вересня 2022 10:52
Доля Сомалі цікавить, але менше. А от що Україна весною буде їсти, враховуючи, що наявне зерно вивозять, а нове горить на полях із-за кацапських бомжар?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus