USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

ООН: На межі голоду перебувають 35 мільйонів людей у світі

6 Серпня 2023 23:31
Близько 35 мільйонів людей по всьому світу перебувають на межі гострого голоду, серед них 375 тисяч осіб, які лише минулого року повною мірою відчули його катастрофічні наслідки.

Про це заявив у четвер під час засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку голова Міжнародного комітету порятунку (МКП) Девід Мілібенд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми звертаємося із закликом допомогти 375 тисячам людей, які потрапили в умови голоду наприкінці минулого року, і ще 35 мільйонам, які перебувають на межі цієї ситуації», – зауважив голова МКП.

За його словами, чи не найбільше в цій ситуації страждають діти в охоплених голодом регіонах. «Статистика свідчить, що близько 80% дітей, які не доїдають сьогодні у світі, не отримують жодного лікування й допомоги», – зазначив Мілібенд.

Він підкреслив, що згідно з аналітичними даними, конфлікти – це основний чинник дефіциту продовольства сьогодні. Вони впливають на посівні роботи, на постачання продовольства, підвищення цін на їжу.

Читати ще: Нічна атака РФ на порт Ізмаїла призвела до стрибка цін на продовольство в світі, – Reuters

У цьому зв’язку Мілібенд закликав міжнародне співтовариство ефективно реагувати на виклики, пов’язані з голодом, запроваджувати колективні ініціативи та підвищити фінансування Всесвітньої продовольчої програми.

У четвер у Нью-Йорку проходила відкрита дискусія Ради безпеки ООН щодо голоду й глобальної продовольчої безпеки, викликаними конфліктами. Засідання проходить під головуванням державного секретаря США Ентоні Блінкена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus