USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Голова парламенту Словаччини підтримав заборону зерна з України

31 Серпня 2023 23:18
Спікер словацького парламенту Борис Коллар закликав уряд Словаччини спільно з Польщею і Угорщиною продовжити заборону на ввезення агропродукції з України після 15 вересня.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на «Польське радіо».

Коллар зазначив, що заборона на імпорт зерна з України закінчується 15 вересня, і, за його словами, є інформація, що Польща та Угорщина в односторонньому порядку закриють свої кордони для української продукції. При цьому про заборону транзиту мова не йде.

Він звернувся до прем’єр-міністра Людовіта Одора з проханням ввести заборону на імпорт українського зерна з 16 вересня.

Коллар підкреслив, що відсутність такої заборони може призвести до краху багатьох господарств і попередив про можливу хвилю заворушень у селі, яка може перекинутися на міста.

Коллар зазначив, що підтримка України, яка захищається від Росії, у Словаччині зменшується, а відсутність рішень щодо зерна може призвести до протидії подальшій допомозі. Він попередив, що «люди на селі почнуть бунтувати, перетягнуть на свій бік інших», і додав, що «буде на їхньому боці».

Він також зазначив, що хоча він є великим прихильником допомоги Україні, «мудрі рішення теж можуть допомогти».

Комісар ЄС із питань сільського господарства Януш Войцеховський, який представляє Польщу, 31 серпня підтримав продовження тимчасової заборони на імпорт українського зерна в п’ятьох країн Євросоюзу.

Україна наполягає, що одностороннє продовження заборони порушить правила спільного ринку та Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus