USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Савченко замість Гунчика: чого очікувати від ймовірного нового голови ОДА

10 Січня 2018 15:15
Вже найближчими тижнями на Волині прогнозують зміни в керівництві обласної адміністрації.

Головним завданням, яке поставлять перед новим губернатором, буде забезпечення потрібного результату чинному президенту на майбутніх виборах, повідомляє Sfera-TV.

А замінити чинного голову ОДА Володимира Гунчика може донедавна перший заступник голови Київської ОДА, а ще раніше заступник Міністра внутрішніх справ - Олександр Савченко. Про це на своїй Facebook-сторінці ще до новорічних свят натякнув народний депутат Ігор Гузь. 9 січня Володимир Гунчик заявив на оперативній нараді, що вже втомився коментувати подібні чутки, адже право призначати та звільняти належить Президенту. Тому, якщо Петро Порошенко прийме таке рішення – Володимир Гунчик його виконуватиме.

Про те, які сили впливатимуть на рішення Олександра Савченка у разі призначення губернатором, йдеться у відеосюжеті Sfera-TV.

Як зазначають журналісти, кандидата на посаду голови Волинської ОДА Олександра Савченка пов’язують з орбітою впливу народного депутата, голови депутатської групи «Воля народу» Ярослава Москаленка. Звідси простежується зв’язок з іншим депутатом з цієї групи – нардепом від Волині Степаном Івахівим.

У випадку призначення Олександр Савченко потрапить у незнайомий для себе регіон, і завдання, які йому поставлять в АП, вочевидь, не будуть простими. Зокрема, мінімізувати вплив структур УКРОПу і забезпечити потрібний результат чинному президенту на виборах у 2019-ому.

Допомагати вирішенню цих завдань доведеться всьому політичному блоку групи компаній «Континіум». Зокрема, великі шанси стати радником, якщо не заступником нового губернатора області має головний політтехнолог і помічник нардепа Івахіва Денис П’ятигорець.

Як повідомлялося, одіозний екс-регіонал, донедавна нікому невідомий на Волині Денис П’ятигорець відчайдушно хоче набрати більшої ваги у політичних колах, хоча вже встиг стати фігурантом кількох гучних скандалів.



Експерти кажуть, що такі кадрові зміни можуть не дуже позитивно вплинути на регіон.

Зокрема, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход вважає, що у разі призначення немісцевого керівника, яким є Олександр Савченко, йому довго доведеться вникати в ситуацію. Окрім цього, люди ставитимуться до цієї особи як до тимчасової, яка прибула на Волинь виконати певне завдання і аж ніяк не пов’язуватиме своєї кар’єри з Волинню.

Натомість юрист, екс-депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов вважає, що Володимир Гунчик вже виконав своє завдання і його потрібно змінити. Проте чи саме такі зміни будуть для області на краще, Осіпов не впевнений. Та й взагалі, такі структури , як ОДА, РДА, які є посередниками між урядом і суспільством, вже віджили себе, вважає він. Нині технології дозволяють напряму дізнаватися про рішення, прийняті у столиці.

«Для того, щоб почути Гройсмана, мені не потрібен Гунчик», - каже Андрій Осіпов.

Зрештою, відбудеться чи не відбудеться зміна головного керманича області, на простих громадян навряд чи вплине.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
124 Показати IP 10 Січня 2018 15:34
шило на мило.
Шут Показати IP 10 Січня 2018 15:41
Давайте Надю Савченко
Лучанин Показати IP 10 Січня 2018 15:55
Коли те старе ментовсько-бандитське ко?ло вже пропаде... Пхають всіх кого попало і куди попало. Не треба тобі ні оствіти, ні репутації, ні досвіду. І всім пофіг, буде керувати. Країна-нонсенс
123 до Лучанин Показати IP 10 Січня 2018 16:43
Зате як воно вміє прислоговувати, як вірний цепний пес ...
Лучанин до 123 Показати IP 10 Січня 2018 16:56
тому й при кориті завжди..
Народна довіра Показати IP 10 Січня 2018 17:30
Француз -дубль два ?
Анатоль_ Показати IP 10 Січня 2018 18:53
А може стане добре? Га?
ен Показати IP 10 Січня 2018 20:38
ідіть на_ зі своїми заїзджими гастарбайтерами! Не потрібно нам ні грузинів, ні киян, бо маємо достатньо мудрих ВОЛИНЯН!
123 Показати IP 10 Січня 2018 20:46
Цікаве джерело інформації - сторінка Фейсбук, крутіше тільки "зранку ми йшли на роботу у редакцію і прочитали на паркані...". І висновки також чудові "...і завдання, які йому поставлять в АП, вочевидь, не будуть простими. Зокрема, мінімізувати вплив структур УКРОПу", "...зміна головного керманича області, на простих громадян навряд чи вплине". Тобто нам пересічним мешканцям нема чим перейматись, хай Укроп хвилюється =)
скептик Показати IP 10 Січня 2018 23:23
феодальна країна із цирковою псевдодемократією та маріонетками у владі
ссд до скептик Показати IP 11 Січня 2018 13:19
підтримую повністю!!!!!
Рома Показати IP 11 Січня 2018 10:55
Всеодно кращий ніж Гунчик, як би ще вигнав Шпигу - ціни б йому не було !!!))
Ваня Показати IP 11 Січня 2018 12:03
Кращого нічого не буде при будь-якій кандидатурі. Виконавча влада нічого не вирішує. Це наймити президента, смотрящіє.
ГЕТЬ ригів! Показати IP 11 Січня 2018 22:06
Просто в горлову не вкладається - як це можна віддати нашу Волинь на розгром цим ригам-кротам? Посіпака Януковича Яр.Москаленко, який підскакуючи голосував за диктаторські закони Янека ДВОМА руками буде з допомогою якогось там Савченка, Івахііва і його сра**лиза Пятигорця господарювати на нашій Волині? Подумайте, люди, ЩО після цього ригівського табуна залишиться... Обєднуймося в протест, щоб цієї срано...ї навали тут не бачити!
ЗМИРИМОСЯ ??? Показати IP 12 Січня 2018 10:45
Як передають з Києва наближені до Івахіва, вимальовується такий от можливий в майбутньому кадровий розклад грабіжників Волині: мент Савченко - голова, пом. Івахіва - регіонал Валерій Черкаска (в минулому зам голови Запорізької ОДА) - заступник Савченка, пом. Івахіва - регіонал Денис Пятигорець (в минулому депутат Запорізької міськради, яка теж проголошувала сепаратизм) - головний оббріхувач нового дерибану Волині. ЗМИРИМОСЯ, шановні земляки??????
Лучанка Показати IP 12 Січня 2018 22:20
У нас вже був колись мєнт - Француз! І що він доброго зробив?! Нічого!!!!! Так і цей - приїде, хабарів набереться, покришує "Континіум", який і так обкрадає всіх і вся безбожно, і зникне в нікуди. Невже серед волинян немає достойної людини керувати областю?! Соромно і боляче це спостерігати!!!!
Хочете третій Майдан до Лучанка Показати IP 13 Січня 2018 18:18
Це за голоси Івахіва і ще з півтора десятка таких же придур...ків посіпак Януковича у ВерхРаді продають нашу Волинь на розтетрзання цим жулікам. Виходить, мало їх ненажерливим два Майдани, хоча скільки крові невинної пролилося, хочуть ще один Майдан, але то вже буде проти них!
124 Показати IP 15 Січня 2018 15:11
Порошенко хоче на другий термін,а се?унчик в оласті нуль,від нього тільки вред.
тарас Показати IP 21 Березня 2018 20:31
На посаду губернатора потрібно обрати вихідця з Волині,який буде дбати про нас ,а ми повинні ( тобто народ ) обрати достойного і за нього проголосувати.. А за депутатів до Верховної ради ,які так хочуть керувати нами ,потрібно ,щоб кожна область подала кандидатуру по одному чоловіку з області ( а більше депутатів туди не потрібно ) за , яку проголосує більшість мешканців цієї області і визнає його найкращим господерем. То таку особу повинен назнвчати народ .а не призидент. Тоді в нас зникне корупція і буде порядок
ГЕНЕРАЛІТЕТ Показати IP 6 Вересня 2018 22:10
з лвпу вєрняк Будуємо майбутнє pf заходимо на сайт Батов геннадій федорович Такі коментарі мабуть не дуже задовільняють високопосадовців . Але злочинця Батова до відповідальності не пускають - розкаже про солідні оборудки:: - буде грім серед ясного неба. Тримаємо дальше : ЗЕК і освіта - світле майбутнє освітянськоі ниви! НЕ РЕАЛЬНО ПОБУДУВАТИ ТОЛКОВЕ КРИМІНАЛЬНЕ МАЙБУТНЄ - БЕЗ КРИМІНАЛЬНОГО МИНУЛОГО !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus