USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Головні лікарі на Волині: депутати облради підтримали рішення колективів

7 Жовтня 2016 12:41
Депутати обласної ради, члени медичної комісії підтримали рішення колективів обласного диспансеру та обласної дитячої лікарні щодо того, хто має очолити заклади. Вони рекомендують голові облради призначити керівниками тих фахівців, яких обрали трудові колективи.

Відповідне рішення депутати ухвалили під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства сьогодні, 7 жовтня.

Нагадаємо, з ініціативи представників Українського об’єднання патріотів УКРОП в облраді, і, зокрема, голови облради Ігоря Палиці, в області запровадили прозоре призначення керівників комунальних установ, в першу чергу це стосується головних лікарів.

Минулого тижня колективи Волинського обласного онкологічного диспансеру та Волинського обласного дитячого медичного територіального об’єднання обирали достойних, на їхню думку, кандидатів на посади очільників закладів.

Зокрема, у Волинському обласному онкологічному диспансері найбільшу підтримку здобула Людмила Бубенова – заступник головного лікаря з медичної частини. А в обласній дитячій лікарні колектив делегував на розгляд медичної комісії кандидатуру Сергія Ляшенка, який наразі працює завідувачем відділення променевої діагностики медичного об'єднання.

Під час засідання медичної комісії депутати провели докладну співбесіду з кандидатами на посади. Так, Людмила Бубенова в онокиспансері працює 23 роки, з них 11 років - заступником головного лікаря з медичної частини. Вона розповіла своє бачення розвитку диспансеру.

Зокрема, на її думку, перш за все треба зберегти колектив професіоналів і продовжити підвищення кваліфікації медиків. За останні 3 роки лікарі закладу стажувалися в Польщі, Австрії, Канаді, Швейцарії, Прибалтиці. Крім того, вона зауважує: велику увагу в області треба приділити профілактиці онкологічних захворювань. Людмила Бубенова запевнила, що з медиками з інших закладів, у тому числі й районного рівня, пропонують співпрацю, аби вони звертали увагу на групи ризику, спонукали населення проходити огляди і вчасно подавати дані до канцреєстру.
Закладу потрібне зміцнення матеріальної бази: в диспансері є проблеми з операційною, де треба замінити лампи, потрібна наркозно-дихальна апаратура. Адже щороку в медустанові проводять до 4,5 тисячі операцій.

Після обговорення, члени комісії підтримали кандидатуру Людмили Бубенової і рекомендували голові облради вирішити питання про призначення її на посаду головного лікаря на один рік.

Поспілкувалися депутати і з Сергієм Ляшенком, якого колектив ВОДТМО обрав претендентом на посаду гендиректора. З його слів, в закладі є чимало потреб. Зокрема, у ньому немає цілодобової комунальної аптеки, досі не збудований перинатальний центр, в операційних треба замінити столи і лампи, у санаторії Дачний треба встановити ліфти, адже там батьки на поверхи носять дітей до 18 років на візках, потрібен гастрофіброскоп і апарат УЗД серця, є необхідність ремонту харчоблоку і пральні, є потреба у діагностичному обладнанні (дітей, приміром, на томограф, возять в інші заклади), капремонту потребує приймально-діагностичне відділення.
Урешті, члени комісії прийняли рішення, аналогічне, як і щодо Людмили Бубенової, – рекомендували призначити його на посаду очільника ВОДТМО на рік.

Таким чином, депутати підтримали думку колективу і погодили людей, яким медики довірили керувати закладами, у яких працюють. Адже донедавна процедура призначення була іншою: досі кандидатів на посади головних лікарів подавало обласне управління охорони здоров’я. Та віднедавна в області розпочали процедуру прозорого призначення керівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
ован Показати IP 7 Жовтня 2016 12:58
Усьо перепутали
медик Показати IP 7 Жовтня 2016 13:34
"Людмила Бубенова в онокиспансері працює 23 роки, з них 11 років - заступником головного лікаря..." і при цьому НЕ ЗНАЛА про КОРУПЦІЮ і ХАБАРНИЦТВО ? А якщо знала, то чому МОВЧАЛА? І чому її обрали головним лвкарем?
медик2 до медик Показати IP 7 Жовтня 2016 16:00
Як чому? Бо поділилась тим що знала стільки років і пообіцяла стабільність в подальшому
зрелий Показати IP 7 Жовтня 2016 14:33
Іноваційний підхід пенсія в онкологію для чого розвивати заклад, злодія в дитячу прогресуємо скоро будемо Всі лікуватись в ворожок і бабок з татими професіоналами
Пацієнт Показати IP 7 Жовтня 2016 15:26
Громада хоче отримати прозорі відподі про використання коштів наших благодійних внесків. Впевнені, що саме за кошти здані пацієнтами у ваші фонди легко можна придбати таке необхідне обладнання. І не забудьте, що "надбавки" до ваших зарплат теж з наших кишень. Хотілося б щоб головні лікарі більше опікувалися пацієнтами ,які неспроможні оплатити дороговартісне лікування і шукати на це фінансування!
Місцевий Показати IP 7 Жовтня 2016 16:40
Про яку прозорість може йти мова при проведенні конкурсу в дитячій лікарні ще гірше ніж при минулій владі Що Ви Творите демократи
Позапартійний Показати IP 7 Жовтня 2016 18:12
Обрати достойних-згоден .А на***н тут УКРОП.(задовбали вже політикани)
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 18:40
Всі добре знають чого варті збори трудових колективів всі знають, як висувають кандидатів. Навіщо той брЄд нести? Носять ті листи по відділеннях, аьо кладуть на прохідній. Тільки Спробуй не підпиши.
Місцевий 2 Показати IP 8 Жовтня 2016 14:13
Коли вже займуться колишнім головним лікарем Орестом? Дочка нелюстрована суддя, зять дрібний клерк, який будує величезний маєток, у всіх нові дорогі авто, величезні квартири в новобудовах!! А в нещасному диспансері немає грошей!! Де нова прокуратура, антикорупційний комітет, активісти??? ДЕ ВИ? АУ!!! така ж сама безкарність як і при попередниках!!!!!
123 до Місцевий 2 Показати IP 8 Жовтня 2016 15:03
А ЦЕ ПРАВДА!!!! СПРАВЖНІЙ МАФІОЗНИЙ БЕЗКАРНИЙ КЛАН
Місцевий 2 Показати IP 8 Жовтня 2016 14:21
зять Ореста постачає медпрепарати в диспансер 5 років без тендерів, на кожній квітанції прізвище НЕДІЛЬКО. ХТО його призначив, де конкуренти, де ринкові ціни??? гроші йшли просто до ТЕСТЯ Де нова прокуратура, антикорупційний комітет, активісти??? ДЕ ВИ? АУ!!!
Лікар Показати IP 8 Жовтня 2016 19:49
Про дитячу і чесні вибори -не сміішіть.Леді Гага організувала все на вищому рівні,всі хто не так голосує всім пригрозили звільненням ,старшим про платили,все буде окей,головне ,щоб правильна кандидатура пройшла.
Свідок Показати IP 8 Жовтня 2016 21:18
А для чого ці вибори? Ляшенка його однопартійці вже давно призначили генеральним,він від лютого місяця вже цю корону на голові носить.Цей цирк з виборами показуха .
Кірик Показати IP 9 Жовтня 2016 22:51
А морду добру наїв той Ляшенко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus