USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Головний медик Луцька закликав колег «не ставити діагноз на інтуїції»

2 Грудня 2008 18:09
Начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель закликав колег-медиків «не ставити діагноз на інтуїції, а обов’язково підтверджувати його лабораторно, інструментально». Про це йшлося під час наради з питань денних стаціонарів міських амбулаторно-поліклінічних закладів та здачі крові безоплатними донорами,– інформує 2 грудня репортер «Волинських Новин».
Під час наради розглядались питання кількості ліжок у стаціонарах луцьких амбулаторно-поліклінічних закладах. Наразі показник кількості ліжок по місту нижчий середньообласного та середньоукраїнського.
Усього в амбулаторно-поліклінічних установах Луцька нараховується 188 ліжок денного стаціонару. Цьогоріч пролікувалось у денному стаціонарі приблизно 9 тисяч хворих, –  розповів завідувач інформаційно-аналітичного відділу управління охорони здоров’я Луцької міської ради Андрій Смольянінов.
Також піднімалося питання здачі крові донорами. За словами Федора Кошеля, цьогоріч план забезпечення кров’ю виконано. Проте наразі потреба у крові в лікувальних установах зменшилася, – додав він.
Окрім того, пан Кошель закликав колег-медиків «не ставити діагноз на інтуїції, а обов’язково підтверджувати його лабораторно, інструментально».
Відповідаючи на запитання журналістів, чи не був встановлений діагноз «інтуїтивно» юнакові з басейну ( «ВН» - 25 листопада ввечері сталася трагедія – в центральній дитячо-юнацькій школі плавання втопився юнак), Федір Кошель зауважив, що там «були ознаки біологічної смерті – синюшні покрови, відсутність дихання, пульсу». Далі коментувати ситуацію медик відмовився, оскільки, за його словами, наразі триває експертиза, яка й розставить всі крапки над «і».
Довідково:
«Щодо факту смерті молодої людини у басейні – комісія проводить розслідування. Але потрібно пам’яти, що є діагноз у медицині – раптова смерть. Люди помирали, помирають і, на жаль, помиратимуть без видимих причин. Та й не завжди медична допомога може бути надана, й вона не завжди допомагає. Кінцеві висновки не можу сказати, бо працює комісія. Я думаю, у понеділок вона закінчить свою роботу, то тоді можна буде щось сказати», – розповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.
Начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель стверджує: «По-перше, це питання мусується в пресі – це задоволення якесь мазохістське отримують журналісти від того. Цю тему не треба мусолити. Цим питанням займаються правоохоронні органи, і вони потім скажуть – хто правий, а хто винен.
Хоча так, як висвітлила преса, – абсолютно не відповідає дійсності. А як насправді, то люди компетентні розберуться. Правоохоронні органи свій вердикт скажуть без емоцій. Ми не маємо права ні одну, ні другу сторону звинувачувати. Ми попередньо дивилися: коли приїхала бригада, то хлопець уже був мертвий. Діагноз і однієї, і іншої бригади – біологічна смерть».
«На розтині підтвердили діагноз обширного інфаркту, раптова смерть настала. Практично нічого не можна було зробити. Інша ситуація, що це було на очах у людей, і кожен розуміє ситуацію по-іншому, кожен бачить по-своєму ту проблему. Людей шокують такі випадки», – сказав Федір Кошель.
До речі, хлопець у майбутньому міг стати лікарем. Він проходив інтернатуру опісля закінчення медичного інституту, – розповів пан Кошель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus