USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гончарук наказав евакуювати українців з Китаю

31 Січня 2020 23:00
Міністерство закордонних справ україни, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони та Міністерство інфраструктури України мають оперативно організувати евакуацію громадян України з території Китаю через поширення в цій країні коронавірусу 2019-nCoV.

Про це прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав у Telegram.

В Україні на сьогодні не зареєстровано жодного лабораторно підтвердженого випадку зараження на новий коронавірус, зазначив прем’єр.

«МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури мають оперативно розробити план та організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах інфекції. На ранок понеділка у мене на столі має бути чіткий план заходів від МОЗ щодо недопущення занесення вірусу і поширення його на території України», – підкреслив Гончарук.

Глава уряду повідомив, що доручив оперативно розробити національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу.

«Голови облдержадміністрацій та держадміністрації в Києві мають посилити заходи захисту на місцевому рівні. Також розглядаємо доцільність установлення режиму підвищеної готовності в рамках єдиної державної системи цивільного захисту», – додав Гончарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Баба Ганя Показати IP 1 Лютого 2020 00:12
Може цього туди спровадити??!!
Сераховичі до Баба Ганя Показати IP 1 Лютого 2020 11:28
І не тільки його !!
@ Показати IP 1 Лютого 2020 08:16
Добре. Але якщо там є хворі ,а в Украіні немає навіть тестів для діагнозтування то що далі ....
51 -а незнаменита Показати IP 1 Лютого 2020 09:13
Не ранувато пан премэр
олександр Показати IP 1 Лютого 2020 09:19
кругом запроваджують карантин для тих хто прибув з китаю. А в нас ні, і навіть приїзджї з відпочинку в Китаї самі хваляиться на центральних каналах та показують відео де вони цілуються та обнімаються з зараженими китайцями.
Коронавірус! Показати IP 1 Лютого 2020 10:37
Так, так, евакуйовуйте мене з тими українцями! ЩЕ не був в Україні але дуже хочу побувати, говорять гарна країна !
Провізор Показати IP 1 Лютого 2020 13:12
Дурдомчік цей каже треба евакуювати а захиститись незнає як. МОЗ каже ну евакуювали і відпустим бо ризик маленький)) Українці подивляться вдихнуть пару раз і копита відкинуть.)
Провізор Показати IP 1 Лютого 2020 13:30
Взагалі чесно кажучи потрібно створити громадський захист від вірусу тому що МОЗ або уряд наврядчи може щось контролювати а тим більше біологічну зброю яка використана проти Китаю. Тому люди хто це читає- потрібно себе захистити самим. Китайські лікарі і люди в китаї використавують маски респіратори з фільтром типу FFP2 в нас вони коштують до 100 грн за шт . Вірус потрапляє не тільки через дихальні шляхи а й через слизову оболонку очей тому потрібно захистити не тільки дихальні шляхи а й очі. Старатися не перебувати в скупченнях людей. Через 12 днів ми побачимо чи були заражені евакуйовані чи ні. А до того часу це потенційна загроза.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus