USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гонтарева йде у відставку, - ЗМІ

27 Лютого 2017 08:25
Після більш ніж 2,5 років роботи у Нацбанку його голова Валерія Гонтарева прийняла рішення піти у відставку.

Це вже не перша її спроба залишити крісло керівника центробанку. І, швидше за все, цього разу прохання Гонтаревої задовольнять, повідомили РБК-Україна в оточенні президента, передає УНІАН.

До слова, раніше повідомлялося, що голову Національного банку можуть звільнити до середини квітня.

"Рішення прийнято, шукають нового голову", - повідомили джерела видання.

"Лава запасних" - тих, хто може замінити Гонтарєеву в НБУ, невелика. У списку претендентів є, кому цю посаду готували давно, наприклад, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Проте є й зовсім несподівані кандидати. "Рішення щодо неї прийнято. Шукають нового голову, - зазначив співрозмовник РБК-Україна в оточенні президента.

- Вона не писала заяву, але заявила складу правління Нацбанку, що йде з посади". Варто зазначити, що це вже не перша спроба Гонтарєвої скласти із себе повноваження глави Нацбанку за понад 2,5 роки роботи в центробанку.

Незважаючи на вимоги парламентської опозиції, періодичних мітингів вкладників і проблемних позичальників, конфліктів з власниками банків, президент Петро Порошенко не наважувався подати подання на зняття Валерії Гонтарєвої. Цього разу, швидше за все, глава держави задовольнить прохання глави регулятора.

Нагадаємо, на початку лютого депутати Волинської обласної ради ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГОНТАРЄВА ЛЯКАЄ УКРАЇНЦІВ ЗДОРОЖЧАННЯМ ДОЛАРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанин Показати IP 27 Лютого 2017 09:09
посадити з конфіскацією майна за злочин проти громадян України) якби привязали у 14-му році зарплату до долара.. не на копійку гривня б не падала..
йцукен Показати IP 27 Лютого 2017 09:41
А посидіти на дорожку?
Бугай О. Показати IP 27 Лютого 2017 09:47
Відставка приймається тільки через вирок суду про засудження ... Прийшла , "наламала дров ", хапонула бабла на 10 своїх поколінь і в кущі ??? Получається : " наказали рибку і кинули у річку "
Анонім Показати IP 27 Лютого 2017 10:21
Та невже?
патріот Показати IP 27 Лютого 2017 10:32
Накрала, зруйнувала і тепер так вільно може піти? Не ну не країна, а...?!
Вася Показати IP 27 Лютого 2017 10:35
Може бути. Накралась одна а потім ще хтось до корита накраде . А кого посадили?Кого допитали? Легше всього спригнути і все
Юрій Показати IP 27 Лютого 2017 10:38
Статю треба було назвати повернення блудного сина, а якщо серйозно то ця домовленість була ще коли "сеню" вмовляли віддати сідало великощокому =)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus