USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Горезвісне КП «Ласка» можуть ліквідувати

15 Липня 2015 18:45
Через систематичні порушення в діяльності підприємства, непрозорість роботи установи та недотримання санітарно-епідеміологічних норм у Луцьку хочуть ліквідувати КП «Ласка». Воно, нагадаємо, займається відловом, стерилізацією та утриманням безпритульних собак.

Відповідне рішення підтримали члени постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 15 липня.

Так, учасник депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що викликає сумніви фінансовий стан підприємства. За час його існування з міського бюджету на діяльність КП «Ласка» виділили 1 мільйон 632 тисячі гривень, окрім того, підприємство мало власні надходження (у більшості – благодійна допомога) – 766 тисяч 500 гривень.

Також зі слів Поліщука, підприємство активно користується грантовими коштами. Наприклад, нещодавно в рамках грантової програми КП «Ласка» отримало новий автомобіль VolkswagenTransporter. Проте у фінансовому звіті, який надійшов у відповідь на депутатське звернення, грантові кошти не згадуються жодним чином.

Не зрозумілою є і суть діяльності цього підприємства. Його керівник Дана Новарчук каже, це – відлов тварин. Але по факту це і утримання в притулку, який не зареєстрований через недотримання санітарних вимог. Невідомо і яким чином зменшується чисельність бродячих собак.

«Стиль управління підприємством нагадує, швидше, стиль керування приватною структурою. Вороже і ставлення до представників комісії з питань законності. Колеги пам’ятають, як під час візиту на підприємство Дана Новарчук викликала собі на підмогу першого заступника міського голови Тараса Яковлєва», - зауважив він.
Своєю чергою, член профільної комісії Богдан Шиба зауважив, за період свого існування КП «Ласка» працює то як комунальна установа, вимагаючи кошти із бюджету на свої потреби, то як підприємство, яке за рахунок власних прибутків може забезпечувати власну діяльність.

«Форма цього підприємства не відповідає його змісту. Треба приймати рішення про те, щоб це була установа, яка функціонує відповідно до галузевого законодавства, а не була обійстям феодала, який навіть депутатів міської ради пропускає лише по посвідченню», - заявив Шиба.


Так, керівник депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов звернув увагу на юридичну складову справи. Мовляв, згідно з чинним законодавством, підприємство – це самостійний суб'єкт господарювання, створений компетентним органом державної влади або органом місцевого самоврядування, чи іншими суб'єктами для задоволення суспільних та особистих потреб шляхом систематичного здійснення виробничої, науково-дослідної, торгівельної, іншої господарської діяльності в порядку, передбаченому Господарським кодексом України та іншими законами.

Головне завдання підприємства полягає в задоволенні потреб ринку в його продукції або послугах з метою одержання прибутку. А з дослідження діяльності КП «Ласка», зі слів Осіпова, випливає, що його діяльність є суперечливою з юридичної точки зору.

«Тому з 2012 по 2015, де-факто, це штучне підприємство, яке приховує свою форму», - резюмував депутат.
Також він зауважив: «Враховуючи той факт, що «Ласка» є комунальним підприємством, на яке виділяють кошти з бюджету, то чому б не запропонувати іншим громадським організаціям здійснювати діяльність у цій сфері». Мовляв, конкуренція у цій сфері дозволить суттєво підвищити ефективність діяльності, що стане, на думку Осіпова, найкращим рішенням проблеми з КП «Ласка».

«Це дає змогу громадським організаціям бути більш гнучкими в сфері залученні грошей. Міськрада може оголосити гранти і віддати цю роботу на аутсорс. Практика показує, що це сприяє утворенню конкуренції, а як наслідок – покращенню якості роботи. Луцьку непотрібне комунальне підприємство з 18 працівниками, яке за своєю суттю не є ні КП, ні підприємством», - зауважив він.

У членів комісії викликали сумніви і ефективність такої діяльності. Мовляв, обраний керівником КП «Ласка» Даною Новарчук метод стерилізації та чіпування тварин є важкоконтрольований, оскільки не зрозуміло навіть, скільки коштів на це витрачають. Також неможливо дослідити і позитивний ефект за 2,5 роки діяльності.

Своєю чергою, член профільної комісії Анаторій Бірюков погодився з тим, що підприємство діє не належним чином, однак порадив бути не таким радикальним в рішеннях. «Треба ставити питання не про ліквідацію підприємства, а про покращення його роботи. Можливо, керівник не зовсім на своєму місці. Загалом, варто спробувати вирішити негативні моменти, але залишити підприємство», - заявив він.
Насамкінець Андрій Осіпов зазначив, що КП «Ласка» не може функціонувати на тому місці, де воно зараз знаходиться, оскільки це суперечить нормам СЕС. Зокрема, відповідно до замірів Санітарно-епідеміологічної служби, які здійснювали о 10:00, 21:35, 23:20 у різні дні, рівень шуму перевищував максимально допустимий, що є перешкодою для місцевих жителів багатоквартирних будинків.


Зрештою, члени постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту проголосували за внесення проекту рішення щодо ліквідації КП «Ласка». А тому долю горезвісного підприємства будуть вирішувати під час чергової сесії міськради.

Нагадаємо, 25 травня, у КП «Ласка» відбулося виїзне засідання членів постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Тоді роботу закладу оцінили як неналежну, окрім того, наголосили, що у підприємство безпідставно «вливають» мільйон гривень.

Зокрема, пройшовши територією та оглянувши, в яких умовах тримають тварин, своїми висновками з репортером Інформаційного агентства Волинські Новини поділилася голова громадської організації «Вуса, лапи, хвіст» Вероніка Цибульська.

«Тварини утримуються в неналежних умовах, адже їхнє місце перебування не відповідає ветеринарно-санітарним нормативним актам. Карантинний ізолятор тут у такому жахливому стані, що його неможливо дезінфікувати, а годують неправильно, ми бачили самі, як собаки почали гризтися. Окрім того, я хотіла взяти цуценя, але це неможливо, бо ж жодне з них не має щеплень. Притулок досі офіційно не зареєстрований, і невідомо, на яких підставах підприємство утримує собак. Адже, згідно із законами України, має бути певне положення про притулок, яке має бути зареєстроване ветеринарною службою та міськрадою – цього немає. Окрім того, кошти на цей притулок виділяють і виділяють», - казала жінка.

Також, нагадаємо, депутати міськради свого часу підтримали проект змін до міського бюджету з пунктом про виділення 500 тисяч гривень КП «Ласка» на побудову паркану. Тоді виникла суперечка - чи доцільно саме так використовувати гроші.

Загалом міська рада спрямує на комунальне підприємство «Ласка» майже мільйон, депутати кажуть, що левову частину коштів мають витратити, власне, на вищезгаданий паркан.

Зауважимо, територія притулку – більше одного гектара. Сьогодні тут - більше 270 псів. Кількість тварин, які поступили до КП «Ласка» (відловлені, привезені громадянами, підкинуті) у 2015-му році, – 322 особини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Всезнайко Показати IP 15 Липня 2015 19:07
А тварин куди?
XoX до Всезнайко Показати IP 15 Липня 2015 21:21
на мило
ас до Всезнайко Показати IP 15 Липня 2015 22:31
корейцям на експорт як делікатес з волині
Штефан Показати IP 15 Липня 2015 19:07
всіх собак віддайте Наталці Камишніковій!
Дарт Вейдер до Штефан Показати IP 15 Липня 2015 21:24
вона їх у колодязі втопить
знайко Показати IP 15 Липня 2015 19:28
То дайте ще мільйон Новарчук і тоді буде все добре,ліквідувати,а де звіт про діяльність?
м до знайко Показати IP 16 Липня 2015 01:02
на сайті міськ ради, у вк в групі.
незнайкл до м Показати IP 16 Липня 2015 09:26
на сайті нема
м до незнайкл Показати IP 16 Липня 2015 11:37
подивись уважніше
!!! Показати IP 15 Липня 2015 20:04
Дійшло нарешті, нехай Дана на свої кошти утримує собак - побачимо як довго продержиться, а на коштах громади кожен працювати може.
Борис Показати IP 15 Липня 2015 20:18
О це правильно роблять депутати. Треба ліквідувати те, що як мокре горить. Давно вже набридли викачування грошей з бюджету під "тєми кравчука-романюка"
Анонім Показати IP 15 Липня 2015 20:29
Так, учасник депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що викликає сумніви фінансовий стан підприємства. За час його існування з міського бюджету на діяльність КП «Ласка» виділили 1 мільйон 632 тисячі гривень,Також, нагадаємо, депутати міськради свого часу підтримали проект змін до міського бюджету з пунктом про виділення 500 тисяч гривень КП «Ласка» на побудову паркану. окрім того, підприємство мало власні надходження (у більшості – благодійна допомога) – 766 тисяч 500 гривень. БАБЛО ВІДМИЛИ І НОВАРЧУК НА ПЕНСІЮ... КРАСАВЦИ.НУ НЕМАЄ У НАС КОРУПЦІЇ....
123 до Анонім Показати IP 15 Липня 2015 21:07
Поліщук і група "Новий Луцьк" не підтримувала виділення 500 тис.
Микола Показати IP 15 Липня 2015 21:36
а чому б не провести незалежний аудит підприємства? а по результатам - притягнути керівника Новарчук до відповідальності? чи для неї вже нову зооаферу підготували?;)
Хлоп Показати IP 15 Липня 2015 21:46
Скорiше горезвiсний Новий Луцьк лiквiдують)) буде Укроп, украiнцi-Осiпов-Полiщук)))
1 Показати IP 15 Липня 2015 22:17
якщо поділити 1 000 000 на 322 пса виходить по 3 000 грн рік на пса- депутати ви шо недоумковаті на 1 школяра в місяць ви витрачаєте в 100 разів менше
Анонім до 1 Показати IP 16 Липня 2015 00:17
А НАС РАТЬ...........
хм до 1 Показати IP 16 Липня 2015 01:08
а зарплати? а бензин на відлов? а кастрація і стерелізація? чіпування? а годувати тварин? лікувати?
здуріли Показати IP 16 Липня 2015 01:06
ви якось так пишете нечесно. було декілька перевірок, те шо там цибульска і шиба каже то одне. а те шо спецільна комісія була і найшла лише три мінуси, то не згадали про це. таке підприємтсво потрібне як не крути, заради нашої безпеки. так само й шкода тих тварин, вони мають таку долю з руки людини. не допустимі норми шуму? ну так а для чого кп робить звукоізолюючий паркан? кожен може зїздити до притулку, побачити як там все є, поспілкуватись з працівниками...а тоді вже критикуйте. звіти всі є на сатй міськ ради і в групі у ВК..
Дана Показати IP 16 Липня 2015 06:50
А я на морі...,,є і мені поріг ваші собаки
Анонім Показати IP 16 Липня 2015 07:05
А бродячих собак хто буде відловлювати - шиба чи осіпов чи поліщук? але їм з їхніх машин не видно, що в Луцьку є бродячі собаки! депутати самі робити не хочуть і іншим не дають працювати! за час роботи кп "ласка" бродячих і агресивних собак в Луцьку значно поменшало і саме це має бути основним критерієм роботи підприємства! розвалити та ліквідувати це ж легко зробити, а от створити щось краще на це вже ініціативи не вистачає!
... до Анонім Показати IP 16 Липня 2015 09:26
дописуй пише працівник КП Ласка
вк Показати IP 16 Липня 2015 08:03
А решта, крім Ласки, в нас в місті норм?! Більше перевірити Полішуку, Осіпову слабо?! Дерибани з усього, на що видішяються кошти.... Я вас умоляю.... ..не смешите мои тапочки.
Роман Головко Показати IP 16 Липня 2015 16:11
Пані Дана і декілька неблагонадійних громадян-горепрацівників на яких не раз скаржилися наприклад на центральному ринку,отримали з бюджету міста близько двох мільйонів гривень,це не що інше як корупційні схеми "розпиляли" гроші і тепер ліквідуєм а хто буде гроші повертати,в притулку декілька сотень собак утримуються за два мільйона гривень,щось там золотих мисок з делікатесами я не бачив,перестаньте брехати і покарайте нарешті винних ми ж правову державу будуємо чи ви ні?
сцибульська до Роман Головко Показати IP 18 Липня 2015 18:23
правильно! покарати новарчук, а гроші віддати мені, а я розподілю шо і куда.
лучанка до сцибульська Показати IP 19 Липня 2015 17:43
Скарги на притулок постійно пишуть дві особи в одної не все в порядку з психіікою у другої проблеми з Алкоголем але мене дивує інш е як у них на провідку ідуть три поважні депутати осіподв шиба та поліщук
Шиба,Осіпов, Поліщук Показати IP 19 Липня 2015 17:09
Нам на всіх собак і Дан-пофігу. Аби попасти знову в депутати.
Анонім222222 Показати IP 19 Липня 2015 17:27
Хочу запитати пані Цибульську, що конкретно вона робить для безпритульних тварин?Окрім того, що регулярно створює їм портфоліо та надає рекомендації, висновки. Пані Вероніка, можливо віник в руки та за прибирання на горезвісному притулку?І менше слів. Богдан Павлович, ви теж вже себе проявили будучи мером. Що конкретно ви зробили для міста та лучан окрім вигаданих звітувань. Ви ж віддали в оренду землю в старому місті , а зараз входите в комісію яка хоче забрати ту землю. Ви не читали, що підписуєте чи краса пані Вероніки вам тоді очі затьмарила?Пане Андрій Осівпов, ваша дружина часто буває на КП "Ласка" що так активно судить про його діяльність? Пані Дана Новарчук, можливо потрібно менше їздити на моря та шукати бой френдів? Якщо ви на своєму місці, то працюйте разом з отими людьми які пашуть у вас за мінімалку. Ви отримуєте більше них і вся ваша робота зводиться до чварів. Шановні вище згадані "добродії" ідіть та працюйте для міста в якому живете і яке самі загадили. Можливо під міську раду смітники пора припхати та вас всіх у них посадити?
н... до Анонім222222 Показати IP 21 Липня 2015 22:10
Пані Цибульська крім псячого портфоліо ще в трусєлях вміє фоткатись. Шото я до трусєлєй тандем з віника і собачих какашок слабо уявляю! А ще судитись любе. В неї свецька жизьнь, які собачі какашки. Лучче самій накакати на когось. Вєсєлєє ...
маруся Показати IP 19 Липня 2015 18:19
Ви що здуріли закривати ласку собак поменшало однозначно заперечувати можуть тільки сліпі або ті що мають упереджене ставлення до новарчук та Кп ласка.
анонім Показати IP 9 Листопада 2015 13:50
Живемо біля собачника через 10 метрі,ми неживемо а мучемося вже скільки років ,уявіть у вас під вікном гавкає або виє собака, ацеж неодна ,не три а десятки собак і той забор що вони там ліплять до одного містя краще відкрили притулок для бездомних людей!і
Катерина Показати IP 28 Березня 2016 00:05
3 тис на собаку в рiк це взагалI нiчого, хто маэ дiло з тваринами знаэ, а хто нI просто язиком трiпоче. Притулок треба залишити, вiн в нас один на всю Волинь, iншаа справа залучати iнвесторiв I спонсорiв, будувати новI вольери, територiя дозволяэ. Якби не Було , а виховувати треба нацiю ... Ми йдемо в Европу, а не скажеш як в ЕвропI шанують I люблять твари, Адже навiть в Бiблii написано не ображайте братiв наших менших, цим ви ображаете мене. Народ задумайтесь ... Можеш зробити щось добре, щось дiйсно с толком, зроби, а слiдкувати хто в яких трусах сфоткався I на яке море поiхав, удел придуркiв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus