USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Готуються до ескалації: у Генштабі оцінили ймовірність нападу Білорусі

27 Жовтня 2022 16:41
Спільна діяльність російських та білоруських військ вказує на підготовку до ескалації, однак військові маневри свідчать про те, що наразі білорусь не планує нападати на Україну.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального Штабу ЗСУ Олексій Громов, передає УНН.

«Діяльність російських і білоруських збройних сил та силових структур вказує на системну підготовку до ескалації. За наявною інформацією, офіцери збройних сил рф беруть участь в оцінці готовності військових частин Гродненської, Брестської та Гомельської областей. Загалом сплановано оцінити готовність західного регіону до приведення в бойову готовність під виглядом тренувань. Водночас приховані заходи військового характеру, як переміщення особового складу, озброєння і військової техніки, військові маневри з відновлення або облаштування нових об’єктів військової інфраструктури поєднуються із публічними сигналами влади республіки білорусь про відсутність намірів нападати на Україну», – повідомив Громов.

Міністерство оборони республіки білорусь опублікувало відеозвернення у відповідь на заклики України не вступати у війну. Зокрема, там згадали про «братні народи» і попросили їх «не провокувати».

Читати ще: Білорусів чи росіян чекатимуть під кожним кущем: як Волинь готується до ймовірного вторгнення

Як ми писали, Генеральний штаб повідомляв про зростання ймовірності наступу з території Білорусі. Натомість західна розвідка оцінює таку ймовірність, як середню. Напрямок може бути змінений на захід від кордону, аби перерізати логістику постачання зброї в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus