USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Готується до наступу? Росія веде масштабне перекидання військ на південь України, – експерт

29 Липня 2022 12:46
Не всі українські експерти поділяють позиції Арестовича про перехід російських військ в оборону на Херсонському напрямку. Більше того, є така думка, що не Україна, а Росія готується до наступу.

Про це написав військовий оглядач, полковник Збройних сил України, експерт із оборонного планування, застосування військ та розвитку ЗСУ, координатор «Інформнапалму» та «Інформаційного опору» Костянтин Машовець.

З його слів, Росія веде масштабне перекидання військ на південь України. Крім боєприпасів, йдуть постачання танків на північний захід Херсонської області (тобто там, де ЗСУ захопили плацдарм на березі Інгульця).

Танки – наступальне озброєння. Також у Криму формуються диверсійно-розвідувальні частини у кількості 32 груп. Вони, а також десантники, перекидаються не лише на кордон із Миколаївською, а й із Дніпропетровською областю (Криворізький район).

Зокрема, до перекидання готують 106 тульську дивізію ВДВ, чиї офіцери вже прибули на рекогносцирування в південну зону «спецоперації».

Усього на Південнобузькому напрямку сконцентровано 14-15 десантних батальйонно-тактичних груп загальною кількістю до 8500 осіб. Планується наростити їхнє угруповання до 11 тисяч.

Читати ще: Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів, – британська розвідка

Лише за останній тиждень з Маріуполя до Нової Каховки перекинули до шести БТГ, які здебільшого складаються з десантних військ.

З Мелітополя до Херсона перекидаються війська для наведення понтонних переправ. На місці вже дві інженерно-саперні тактичні групи для форсування Південного Бугу, вважає Машовець.

Читати ще: ISW: Росіяни мінують береги Інгульця, готуючись до українського контрнаступу

Йде посилене формування нових артилерійських дивізіонів (наприклад, привезли до 16 одиниць великокаліберних 207-міліметрових «Піонів»). А також за новим принципом формуються склади боєприпасів – їх стали сильніше розосереджувати.

Машовець перераховує й інші чинники, з яких він робить висновок, що угруповання РФ не оборонне, а наступальне. І в нього два вектори руху – на Миколаїв чи Кривий Ріг.

На думку експерта, південь і буде направленням головного удару росіян. На інших ділянках, включно з Донбасом, вони перейдуть до «активної оборони» (що не виключатиме локальних наступів).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus