USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За втечу до Австрії ГПУ планує обрати Гужві суворіший запобіжний захід

1 Лютого 2018 20:46
Прокурори Генеральної прокуратури готують клопотання до суду щодо повернення застави в дохід держави та зміни запобіжного заходу Ігорю Гужві на більш суворий. Про це інформує прес-служба відомства.

31 березня минулого року ГПУ розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 189 (вимагання) КК України щодо Гужви, у червні йому було повідомлено про підозру. За рішенням Шевченківського райсуду столиці Гужві призначили запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначенням застави у 544 тис. грн, яку і було внесено.

У разі внесення застави Гужва, зокрема, зобов’язувався прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду, а в разі неможливості з’явитись через поважні причини — завчасно повідомляти про це.

Захист Гужви мав ознайомитися з матеріалами досудового розслідування до 27 грудня, а вже 29 грудня у цьому кримінальному провадженні було складено та погоджено обвинувальний акт. Гужву також викликали 10 січня для вручення обвинувального акту, однак він не з’явився, мотивуючи це поганим станом здоров’я.

«12 січня прокурором здійснено повторні виклики його захисників на 16 та 22 січня. Водночас відносно підозрюваного продовжує діяти обраний судом запобіжний захід у виді внесеної ним застави», — йдеться у повідомленні ГПУ.

Вчора стало відомо, що Гужва виїхав з України до Відня та попросив у влади Австрії політичного притулку. Редакція також повідомила, що Гужва залишається на посаді головного редактора «Страна.ua» і продовжить керувати ним з-за кордону.

Нагадаємо, увечері 22 червня 2017 року головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужву було затримано. За словами генпрокурора Юрія Луценка, Гужва отримав 10 тисяч доларів за те, щоб не публікувати компромат на одного з політиків. За словами Гужви, за місяць до того люди депутата від Радикальної партії Лінька запропонували йому гроші за нерозміщення матеріалів щодо конфлікту Лінько і радника голови МВС Іллі Киви. Гужва запевняє, що відмовився від грошей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виглядає Показати IP 1 Лютого 2018 23:56
що Гужва по національності українець. До того часу з чужинцями які обкрадають українців поводились делікатніше. Ось і у тому суть проблеми і відповідь на запитаня: Іване чом ти бідний?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus