USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Грабіжника від тюрми врятувала характеристика

26 Грудня 2010 15:54
У Ковелі чоловіка, який мало не пограбував 52-річну жінку, суд випустив на волю.

Про це 25 грудня повідомила газета «Волинь нова».

Видання розповіло, що у Ковелі на вулиці Володимирській невідомий намагався вирвати з рук 52-річної місцевої жительки Марії Д. сумочку з її особистими речами. А в сумочці серед іншого був паспорт громадянина України, гроші, ключі та документи на право займатися підприємницькою діяльністю.

Жінка проявила рішучість, відбила напад грабіжника. І відразу заявила в міліцію Слідчий відділ порушив кримінальну справу.

Правоохоронці затримали зловмисника пізно вночі. Ним виявився 28-річний ковельчанин Юрій О., який офіційно ніде не працює. Було також встановлено, що під час пограбування він був п’яний.

Слідчий міліції за згодою прокурора звернувся до Ковельського міськрайонного суду із поданням про обрання щодо Юрія О. запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, оскільки він підозрюється тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін понад 3 роки.

Більше того, молодий чоловік уже був судимий за подібний злочин – судимість ця не знята і не погашена у встановленому законом порядку.

Прокурор вказував під час судового засідання, що підозрюваний веде аморальний спосіб життя, може ухилятися від слідства та перешкоджати встановленню істини по справі.

Однак головуючий суддя Петро Бойчук прийшов до висновку, що подання правоохоронців необґрунтоване і в його задоволенні слід відмовити.

На користь Юрія О. зіграла в цілому позитивна характеристика за місцем проживання, яку на третій день після злочину видало ремонтне житлово-експлуатаційне підприємство №1, де начальником є Віктор Солов’янчук.

Пом’якшувальними обставинами, як наголосив суддя, також є те, що підозрюваний – одружений і має на утриманні малолітню дитину.

Грабіжника звільнили з-під варти в залі суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 26 Грудня 2010 20:48
Може, він таємний народний депутат?
Cам ДУРАК Показати IP 27 Грудня 2010 08:22
И все так чинно и благородно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus