USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Грамоти, подяки і ключі від авто: у Луцьку відзначили рятувальників

15 Вересня 2023 15:54
У Луцьку відбулися урочисті загоди з нагоди Дня рятівника.

Привітати працівників служби «101» прибули начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, народний депутат України Вячеслав Рубльов, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк та інші представники обласної, міської, районної влади, духовенство, керівники та посадовці формувань Збройних Сил, Генерального Консультва Респбліки Польща у Луцьку, прикордонники та поліцейські, представники інших структур, повідомили у ДСНС Волині.

Рятувальники і почесні гості вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх військовослужбовців, захисників, правоохоронців, рятувальників і громадян, які віддали своє життя, захищаючи демократичні цінності, суверенітет та майбутнє нашої держави.

За доброю традицією, відкрити зібрання мав честь кликун з Луцького замку, образ якого є уособленням перших вогнеборців нашого древнього міста, які пильнували за пожежною безпекою лучан у середньовіччі.

Відбулося також покладання квітів до пам’ятного знаку волинським пожежникам, які віддали своє життя заради безпеки України та майбутніх поколінь.

Т.в.о. начальника Головного управління Сергій Демидюк підкреслив, що жодне звернення на лінії 101 не залишилося без зворотного зв’язку, а в умовах воєнного стану рятувальники завжди були першими, хто прибував на місця ворожих обстрілів, щоб допомогти людям.

Почесні гості вручили грамоти і подяки співробітникам служби порятунку Волині.

Загалом понад 1000 працівників пожежно-рятувальної служби області, а також піротехніки, які розміновують деокуповані території, були заохочені з нагоди професійного свята.

Зокрема, за високопрофесійне виконання службових обов’язків, сумлінну працю та з нагоди професійного свята – Дня рятівника нагороджені почесною грамотою з відзнакою Волинської обласної військової адміністрації:

Сергій Шмига, начальник Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області;

Василь Гресь, начальник відділення-кранівник аварійно-рятувального загону.

Подякою від народного депутата нагороджені:

Сергій Мум, водій 25-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Луцька;

Мирослав Пастух, начальник 1-го державного пожежно-рятувального загону;

Богдан Римар, пожежний-рятувальник 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Луцька.

Почесною грамотою Голови Волинської обласної ради нагороджені:

Олександр Власюк, командир відділення 13-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Маневичі;

Андрій Кучерук, старший помічник чергової зміни оперативно-координаційного центру.

Подякою Голови Волинської обласної ради нагороджені:

Ірина Хомич, начальник відділу оповіщення, електронних комунікацій та цифрового радіозв’язку;

Володимир Герасимчук, сапер групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону;

Юрій Шульгач, командир відділення 15-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Локачі;

Роман Борисюк, пожежний-рятувальник 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Луцька.

Присвоєно чергове спеціальне звання «майор служби цивільного захисту»:

Надії Тищук, головному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ковельського районного управління, капітану служби цивільного захисту;

Володимиру Ковальчуку, заступнику начальника 3 державної пожежно-рятувальної частини м.Рожище, капітану служби цивільного захисту;

Андрію Корцю, начальнику 12-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Любешів, капітану служби цивільного захисту;

Юрію Харечку, головному інспектору Камінь-Каширського районного управління, капітану служби цивільного захисту.

За мужність та відвагу, що виявлені під час рятування потопаючої людини на водоймі у Луцьку, пам’ятною відзнакою Головного управління нагороджений старший плавець-рятувальник рятувального посту «Теремнівська водойма» Луцької міської громади Марко Гонтар.

За вагомий внесок у покращення стану пожежної безпеки населених пунктів Колківської громади Луцького району пам’ятною відзнакою Головного управління нагороджений Михайло Рейкін, начальник варти Колківської місцевої пожежної команди, за вагомий внесок у покращення стану пожежної безпеки населених пунктів Мар’янівської громади Луцького району пам’ятною відзнакою Головного управління нагороджений Микола Величко, начальник місцевої пожежної команди смт Мар’янівка.

Сергій Демидюк вручив ключі від нового пожежного автомобіля ISUZU, що надійшов від ДСНС України начальнику 3-о Державного пожежно-рятувального загону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 15 Вересня 2023 16:31
Справжні воїни, які рятують людей від біди. Нехай береже вас Господь і бопомагають всі сили небесні. Дякуємо вам за мужність і самовідданість!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus