USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Гранти для УБД та членів їхніх сімей: 14 волинян скористалися урядовою програмою

11 Квітня 2024 22:02
З 10 квітня 2023 року в рамках реалізації проєкту «єРобота» почала діяти програма надання грантів для ветеранів та членів їхніх сімей на створення або розвиток власного бізнесу. За рік дії програми 14 волинян скористалися урядовою ініціативою.

Про це розповіла директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин під час брифінгу в ОДА.

«Загалом на Волині такою можливістю скористалося 14 осіб, з яких восьмеро – це дружини учасників бойових дій, а шестеро – безпосередньо учасники бойових дій. Восьмеро осіб отримали грант у сумі до 500 тисяч гривень. Шестеро – по 250 тисяч гривень. Загалом учасникам бойових дій та членам їхніх сімей, які скористалися цією програмою, профінансовано 5 мільйонів 200 тисяч гривень. Як результат – буде створено 22 нові робочі місця», – повідомила посадовиця.

Також директорка обласного центру зайнятості детально розповіла про умови надання грантів та зауважила, що заявки на їх отримання подають через портал «Дія» разом з бізнес-планом.

Читати ще: єРобота: вже 239 ветеранів отримують гранти на розвиток власної справи

Слід зазначити, що грантові кошти надають для покриття витрат на провадження господарської діяльності за такими напрямками:

- придбання меблів, обладнання, транспортних засобів (які будуть використовувати в комерційних та виробничих цілях);

- закупівля ліцензійного програмного забезпечення (не більш як 50%);

- закупівля свійських тварин, птиці та бджіл, молодняку тварин та птиці, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану (не більш як 70%);

- послуги з маркетингу та реклами (не більш як 10%);

- орендна плата за користування нежитловим приміщенням, земельною ділянкою, які будуть використовувати в комерційних та виробничих цілях (не більш як 25%);

- плата за оренду обладнання (не більш як 30%);

- придбання на умовах лізингу обладнання, крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (не більш як 50%);

- використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).

Читати ще: Учасники бойових дій можуть безкоштовно здобути профосвіту: 9 волинян уже подали заявки

«Якщо витримано всі умови договору, сплачено податки, профункціонували два роки робочі місця, то грант безповоротний. І він є вагомою підтримкою для підприємців, які тільки починають, і для підприємців, які розширюють власний бізнес», – додала Алла Куцин.

До слова, служба зайнятості супроводжує грантоутримувачів упродовж трьох років. Щонайменше раз на пів року проводять моніторингові візити, під час яких перевіряють наявність документів на придбане майно та саме майно, чи прийнято на роботу людей, чи дотримано умов порядку тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus