USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Громади Волині отримали понад 120 млн грн майнових податків

21 Березня 2024 06:19
Територіальні громади Волині у січні-лютому 2024 року залучили 123,3 мільйона гривень майнових податків. Це на 19% більше, ніж за аналогічний період торік.

Про це інформує ГУ ДПС Волині.

Зокрема громади отримали в розпорядження понад 36 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 86,5 мільйона гривень плати за землю та майже 0,8 мільйона гривень транспортного податку.

«Разом із ПДФО саме майнові податки як стабільне джерело бюджетних надходжень на територіях, де не ведуть активні бойові дії, дозволяють органам місцевої влади планувати та фінансувати видатки на належне утримання закладів охорони здоров’я та освіти, діяльність комунальної сфери та долучатися до розв’язання інших актуальних питань, зокрема оборонного характеру. Тож рекомендуємо власникам нерухомості та землі дбати про своєчасні розрахунки з бюджетом, а тим, хто боргує, – негайно погасити податкові борги перед місцевими бюджетами», – коментує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Читати ще: Волиняни відзвітували про понад 600 мільйонів гривень доходів

У податковій службі нагадують, що сплачені майнові податки зараховують суто до бюджету громади, на території якої розташований об’єкт оподаткування. Лише за умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони.

Насамперед громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належних їм об’єктів і нарахованих податкових платежів через Електронний кабінет і мобільний застосунок «Моя податкова». Якщо у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення, рекомендують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus