USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гройсман увійшов у трійку кращих прем'єрів України за ростом економіки

14 Квітня 2018 14:41
Незалежна група макроекономічного аналізу та прогнозування Independent Macroeconomic Forecasts Group (IMF Group) заявляє, що в оновленому рейтингу Володимир Гройсман увійшов до трійки українських прем’єр-міністрів з найкращими економічними результатами. При цьому, випереджають його Віктор Янукович і Микола Азаров, кожен з яких керував Кабінетом Міністрів України в 2 рази довше.

Про це йдеться на офіційному веб-сайті IMF Group, передають Українські Новини.

За останні 2 роки середня заробітна плата в реальному вираженні зросла на 22,1%. Її доларовий еквівалент – з 193 доларів до поточних 300 доларів, або на 56,1%.
Джерело: Держкомстат, реальна заробітна плата в 1991-2001 розрахована на основі між кореляцією реального ВВП і реальною заробітною платою в 2002-2015 роках (з огляду на некоректності і відсутності статистичних даних за даний період).

Реальний ВВП – відновлювався більш скромними темпами і кумулятивний приріст з 1-го кварталу 2016 року становить всього 4,7%. Але і це пов’язано із зовнішнім фактором, що не залежать від прем’єр-міністра: що виник після триразової девальвації розрив в 4-6 разів між середніми доходами в Україні та ЄС – запрограмував робочу силу на еміграцію, не залишаючи при цьому будь-яких можливостей українському уряду змінити дану тенденцію в найближчі 3-4 роки. Домогтися позитивних темпів зростання реального ВВП у разі відпливу зайнятого населення тільки офіційно в 2% – це вже більш ніж позитивний результат.
Звичайно, можна довго дискутувати про причини, які призвели до такого зростання. Але факт того, що скромний меседж прем’єра «Економічне зростання» можна сміливо міняти на «Один з найефективніших прем’єрів за всю історію незалежності» – поки очевидний.

Рейтинг опублікований 11 квітня 2016 року

Не критикуйте його так вже сильно: уряд Яценюка не увійшло навіть до п’ятірки найгірших за 25-річну історію країни. Випереджаючи переможні реляції КМУ, IMF Group Ukraine порахувала за яких урядів за останні 25 років вітчизняна економіка зростала або втрачала в своїй вартості і в якій мірі. І точно так само з доходами населення: при якому прем’єр-міністрі найбільше зросли доходи, а при якому населення найбільше збідніло.

Головний висновок: Арсеній Яценюк – ще далеко не найгірший прем’єр-міністр України! Найгірший – Вітольд Фокін!

Його уряд не увійшов навіть до трійки найгірших з економічного спаду (4-е місце з кінця) і навіть до п’ятірки (як показали оновлені статистичні дані за 1-й квартал 2016 року, – падіння реальної заробітної плати виявилося сильнішим – 25,8%, що перенесло позицію уряду Арсенія Яценюка на 3-е місце з кінця) по зниженню доходів населення за період роботи уряду.
Джерело: Держкомстат, реальна заробітна плата в 1991-2001 розрахована на основі між кореляцією реального ВВП і реальною заробітною платою в 2002-2015 роках (з огляду на некоректності і відсутності статистичних даних за даний період).

Незалежна група макроекономічного аналізу та прогнозування не намагається з’ясовувати, яка частина провини лежить на невмілих діях уряду, а яка на Росії – це не є предметом даного розрахунку. IMF Group продемонструвала сухі цифри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 14 Квітня 2018 15:05
Шановному пану Гройсману-наш низенький доземний уклiн!
Григорій Іванович Показати IP 14 Квітня 2018 15:21
Нас цікавить наскільки зросла купівельна спроможність населення, скільки % доходу витрачають на комунальні послуги.....на нуль цілих і уй десятих! А то "досягнення" середня зарплата аж 10% від сусідів на заході і захмарні ціни на товари першої необхідності, не кажучи про товари тривалого користування. В найбіднішій країні Європи найвищі ціни на автомобілі. побутову техніку , житло. Масове безробіття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus